1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481093 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2131912

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: “The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

Det ligger väldigt mycket i detta citat. Nu menar jag inte att Styf är korkad, men någonting som arbetslivet har lärt mig, är att det här med att chefer i filmer och TV-serier ofta är helt vilsna och okunniga, inte är taget ur luften.

Detta fascinerar mig något oerhört. Min teori är att Dunning-Kruger-effekten (se bild) stämmer oerhört bra. Personer som tidigt har som målsättning att få ledande roller, lägger sällan den tid och energi som det krävs för att uppnå sann kompetens, vilket leder till den olyckliga kombinationen av bra självförtroende och låg kompetens. Vad som gör det hela ännu värre är att det självförtroende dessa människor utstrålar, ofta skapar ett en falsk trygghet hos högre chefer som tror att dessa har stenkoll på läget.

Nu blev detta lite av ett sidospår och jag har ingen aning om detta stämmer in på Styf eller inte, men jag tror att detta är en vanlig förklaring till varför vissa aldrig tycks inse sina begränsningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jo, jag var med om att göra en stor rekrytering av ett antal människor på en kort period för ett projekt.
Vi hittade en med för uppdraget fantastiskt CV och anställde honom och några andra.

Det visade sig att den personen med det bästa CVet var absolut sämst. Han verkade vara riktigt bra på att bli rekryterad, men faktiskt inte alls särskilt bra på arbetet. Efter ett halvår så sade han upp sig för att han blivit headhuntad till ett mer prestigefullt jobb med mer betalt.

Jag träffade honom några månader efter det och han beklagade sig. Han hade hamnat på en positition där han inte alls var lämpad och där trivdes han inte alls.Att han inte skulle passa där förstod vi direkt, men vissa verkar helt enkelt inte förstå vad gränsen för ens kunnande går.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Detta stämmer ganska bra med min bild också. Att bli en ledare eller framgångsrik chef, det bygger på erfarenhet och personlighet. Visst det finns stjärnskott som kan göra gott jobb vid ung ålder, men för de flesta gäller att man måste ha personligheten, egenskaperna sam en viss erfarenhet och mognad. Ju större roll och ju mer ansvar ju mer av detta behöver du.

Vill man då bara framåt så kan det gå för fort och just detta att man visar driv och självförtroende lurar det som tillsätter positionen. Det kommer gå fort att nå sin inkompetensnivå.

Finns väl något citat från teori som också säger "I en hierarkisk organisation kommer varje anställd att befordras till sin inkompetensnivå"

Det finns inget sätt att veta detta påförhand, men jag tror tyvärr att Styf har nått dit och blivit befordrad till sin inkompetensnivå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Intressant, man kan även se detta fenomen bland hockey-supportrar. Ju mer man gapar,trampar ner på andras åsikter(som alltid är felaktiga) och framhäver sej själv , desto mer övertygande blir man(till en viss grad). Om man dessutom framställer sej som viktig person i företaget man jobbar på och påvisar en erfarenhet andra minsann saknar, då når man nog målet att bli en usel mellanchef. Men för att nå till toppen krävs mer än skitsnack. Tolkade jag dej rätt nu?
Kommentera