1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478939 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2152175

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Han har hamnat helt snett. Jag gillade inledningsvis när han kunde transportera pucken, men det verkar som det frekventa matchandet tagit ut sin rätt. Han använder verkligen inte den stora kroppen, utan åker mest omkring och petar med klubban. Han har oerhört svårt med markerings- och placeringsspelet generellt.

Nej, det är ingen större förlust som han presterar nu, men det är klart att har man den storleken, skridskoåkningen och spelsinnet så kommer man kunna gå långt när han har fått allt på plats.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
J F K:

Självklart är potentialen skyhög, och han kommer ha en fantastisk karriär och troligen lira NHL.

Bygga muskler och defensiv samt utnyttja sin storlek och räckvidd på ett bättre sätt, offensiven har han jura redan så där behöver han inte förbättra så mycket utan mer fokusera på att värdera lägen när han ska gå framåt och vara konstruktiv och när han ska spela safe.

Med det sagt så kan vi inte spela spelare pga potential och hur bra de kan bli i läget vi är i nu, det är en lyx ett topplag kan ha, de måste faktiskt visa på isen att de håller en jämnhet och nivån för ligan, och där har Wallinder tappar rejält. Kanske är det orken och corona som spökar för honom, eller så är det det traditionella att det är svårt för en junior att hålla en hel säsong.

Är dock förvånad över att han går till SHL redan nu då jag inte riktigt kan se honom som ordinarie och få den speltid han behöver, han ska ju vara bland de 4 bästa backarna i ett lag för att komma till sin rätt.

Jämför man med t.ex Norlinder 24p på 48matcher och hade en bevisad offensiv uppsida. Sedan hade han ju lyxen att få spela med Enström så hans defensiva brister maskerades ganska väl.

Wallinder har skrapat ihop 8p på 56 matcher så det är nog inte det offensiva kunnandet som lockar främst. Så därför blir det märkligt att SHL klubbarna är så sugen att signa en 18-åring som har en hel del kvar att jobba på speciellt i defensiven. Jag är rädd att det kommer bli väldigt mycket J20 för honom och troligen en utlåning, för att slå sig in i Rögle som säkert kommer ha ett riktigt bra lag blir inte lätt.

Det naturliga hade varit att ta ett år till i HA och få mycket speltid och jobba vidare med svagheterna, då hade han lämnat vid samma ålder som Norlinder och hade nog varit en bättre spelare med större chans att slå sig in i SHL.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
J F K: Han kanske väljer att flytta för att utvecklingen inte gått åt rätt håll här. Och vill kanske inte spela här ännu en säsong i ett lag som nästan alltid underpresterar. Hade Modo varit ett lag på övre halvan och han hela tiden tagit ett steg framåt så har han nog stannat en säsong till.

Finns det någon i laget förutom sylwander som förbättrat sig den här säsongen?
Låst ämne