1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481171 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2152182

Sv: Silly season - 2020
J F K:

Självklart är potentialen skyhög, och han kommer ha en fantastisk karriär och troligen lira NHL.

Bygga muskler och defensiv samt utnyttja sin storlek och räckvidd på ett bättre sätt, offensiven har han jura redan så där behöver han inte förbättra så mycket utan mer fokusera på att värdera lägen när han ska gå framåt och vara konstruktiv och när han ska spela safe.

Med det sagt så kan vi inte spela spelare pga potential och hur bra de kan bli i läget vi är i nu, det är en lyx ett topplag kan ha, de måste faktiskt visa på isen att de håller en jämnhet och nivån för ligan, och där har Wallinder tappar rejält. Kanske är det orken och corona som spökar för honom, eller så är det det traditionella att det är svårt för en junior att hålla en hel säsong.

Är dock förvånad över att han går till SHL redan nu då jag inte riktigt kan se honom som ordinarie och få den speltid han behöver, han ska ju vara bland de 4 bästa backarna i ett lag för att komma till sin rätt.

Jämför man med t.ex Norlinder 24p på 48matcher och hade en bevisad offensiv uppsida. Sedan hade han ju lyxen att få spela med Enström så hans defensiva brister maskerades ganska väl.

Wallinder har skrapat ihop 8p på 56 matcher så det är nog inte det offensiva kunnandet som lockar främst. Så därför blir det märkligt att SHL klubbarna är så sugen att signa en 18-åring som har en hel del kvar att jobba på speciellt i defensiven. Jag är rädd att det kommer bli väldigt mycket J20 för honom och troligen en utlåning, för att slå sig in i Rögle som säkert kommer ha ett riktigt bra lag blir inte lätt.

Det naturliga hade varit att ta ett år till i HA och få mycket speltid och jobba vidare med svagheterna, då hade han lämnat vid samma ålder som Norlinder och hade nog varit en bättre spelare med större chans att slå sig in i SHL.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Har inte sett Wallinders storhet alls den här säsongen, tycker att han genomgående varit en av våra sämsta backar så kan inte förstå öht hur han ska ta plats i ett av shl's bästa lag.

Med det sagt så förstår jag Rögle till 100%, dom tar ingen som helst risk med tanke på att dom får pengar då han signar för NHL
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Förstår att unga spelare vill uppåt i karriären snabbt och att även agenter trycker på. Men vad är det för ide att utbilda spelare som försvinner så fort man får användning av dom?
Skulle han inte platsa i Rögle på 6 backar så får han inte spela så mycket. Men Rögle är väl glada.
Ta över en spelare som säkerligen kommer få nhl kontrakt och få en del av kakan för det.
Tycker man borde skriva in i kontraktet att yngre spelare ska spela ett visst antal matcher för att klubben ska få ta del av utbildningsbidraget.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Zykov ser som sagt ut att ansluta på måndag, lite strul med ryska ambasaden och visum.

Till er som är orolig för att han inte är registrerad i truppen än, så läs detta:

– Arbetstillståndet i Sverige är i alla fall godkänt och han är spelklar. Nu beräknas han komma hit på måndag.

Landar på Måndag och gör debut mot Mora hemma troligen.

EDIT: Nu finns han med på swehockey och i truppen, spelar i tröja #25

25 Sykov, Valentin 1995-05-15 LW R 185 102 RUS
Låst ämne