1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478759 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155541

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: Svenningsson är helt horribel i försvarsspelet och passningsspelet. Det finns ingenting seniormässigt där. Sedan hajar jag såklart att han har en högre offensiv potential än LP: Skillnaden är att Svenningsson förmodligen kommer vara borta till nästa säsong, medan LP är en kille som vi över tid skulle kunna få rejält med nytta av i HA.

Men du tycker förstås fortfarande att det var rätt att släppa "grannens grabbar" Wernblom, Wahlgren, Ingman, Oscar Pettersson, Victor Öhman med flera bara för att de inte exploderade när de var 20 år gamla?

Jag har lätt att acceptera att vi är ett strykgäng om vi kör med grannens grabb än när vi köper trötta transatlanter och allsvenska brunkare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Det är lätt att sitta med facit i hand, och det är väl klart att spelare kommer blomma ut i andra klubbar, inte första gången och inte sista. Frågan vi bör ställas oss är har vi dåligt tålamod med spelarna, jag tycker inte det, det är inte så att vi kastar bort dem efter en halv säsong.

Jag tycker ingen av dessa du nämner tog de steg i utvecklingen trots att de var med ett par år och fick chanser.

Wernblom - Såg du att han tog steg i utvecklingen år efter år? Han spelade PP och i en andrakedja men producerade inte sedan grinande han sig bort när han fick sitta på läktaren i en match, ska vi fortsätta satsa på en sådan spelare? Han har gjort 95 matcher och 21p hos oss, var han den ledande centern vi skulle bygga vidare på? Inte ens i Västervik exploderade han utan det är först i år 2 år senare han fått utveckling. Rätt att skeppa honom när vi gjorde det? svar ja för han tog inte en plats och hade inget i fjolårets lag att göra.

Wahlgren - Hur kan du ens ha Wahlgren som ett lyckat exempel, hans karriär har ju gått helt i stå. Utvecklades inget hos oss trots spel högt upp och i PP. På 126 matcher hos oss hade han imponerande 23p. Sedan har han misslyckats i både Timrå och Västervik. Rätt att skeppa honom när vi gjorde det? Svar JA

Ingman - Ja du kanske tycker att en back som inte ens varit tongivande i J20 ska satsas på när vi var i SHL. Hade alla sett det du sett kanske han hade fått ett HA kontrakt men du kanske missar att han spelade två år i div 1 innan han fick chansen i HA. Rätt att skeppa honom, svar ja. Men sportchefer önskar nog att de haft facit och gett honom ett kontrakt tidigare.

Oscar Pettersson - Gjorde imponerade 2 ass på 53 matcher hos oss. Trampade mest vatten. På 92 matcher i västervik har han 23p. Rätt att släppa honom när vi gjorde det, svar ja.

Victor Öhman - 16p på 103 matcher, ingen som utvecklades eller tog steg, verkar passa bättre i norge, rätt att släppa honom, svar ja.

Som sagt enkelt att sitta med facit i hand och säga den och den skulle vi haft kvar.

Jag tycker att våra spelare fått alla chanser, de har fått producerande roller (de som ska ha detta) de har fått mer än en säsong på sig att utvecklas, ofta 2-3 säsonger. Men gemensamt för alla är att de inte tagit steg i utvecklingen som förväntat och då gör man rätt i att släppa dem, vi kan ju inte ha kvar de ifall det inte är tillräckligt bra och bidrar till laget bara för att de kan blomma ut på ett annat ställe och är grannens grabb.

Tycker denna säsong är bevis på att man inte kan chansa för mycket och hoppas på utveckling på spelare.

Att sedan sitta med facit i hand och säga den och den skulle vi haft kvar blir ju bara löjligt.

Sedan har vissa av dessa blivit bra spelare nu och skulle vara välkomna tillbaka idag t.ex Wernblom och Ingman samt OP i en gnuggarroll.
Kommentera