1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474662 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2159915

Sv: Silly season
KB65:

Jag har varit skeptisk till Karlin, vet inte vad det är men jag har inte fått de vibbar jag vill ha från en haedcoach.

Jag tänker inte att han är en framgångsrik coach för en större klubb som ska byggas upp från grunden. Är han den noggranna tränaren som ställer krav och utvecklar spelare, eller är han mer en förvaltare som passar i en mindre klubb där kravbilden inte ökar utan det handlar mer om att plocka ihop ett nytt lag varje år och få de och trivas tillsammans och en plats i mitten är det man strävar efter?

Jag skulle gärna ha fel och att han är den rätta för oss. För man kan inte ta ifrån honom att placera Västervik på femteplats med få insläppta mål är imponerande, och det är ju inte första gången han gör detta.

Sedan är det väl helt rätt läge för honom att komma in nu, alla kommer tycka att han är en frälsare om han skulle ta oss till slutspel första året.

En annan fördel är ju att han verkar vara extremt lojal mot sin klubb, han har ju varit 10 säsonger i Västervik förutom avstickare till mora. Så faller det väl ut kan vi ha en coach från stan som kan stanna länge. Tror inte han har behov att dra direkt till shl för att TJ ringer och kittlar lite.

Även fast jag är skeptisk ger jag gärna honom en chans att visa att jag har helt fel i mina farhågor kring utveckling av spelare, uppbyggnad av en klubb och ett offensivt spelförande system som leder till att vi igen blir en toppklubb i ha som utmanar uppåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Jag är väldigt positiv till Karlin.
Smart tränare, bra öga för spelare (upptäckte exempelvis Karlkvist för alla dessa år sedan), anpassar spelet efter motstånd och eget material - är kapabel att spela såväl köttmur som puckförande. Han kan den här ligan.

Han har tidigare sagt att oavsett var han jobbar så kommer familjen bo i antingen Västervik eller Övik. Mannen har en klausul i kontraktet enbart för att gå till MoDo, för böveln. Det är liksom ingen fråga om han kommer vilja flytta någon annanstans.

Men jag hade nog gärna sett en mer rutinerad person i sportchefsrollen tillsammans med honom, för att underlätta potentiell press och även bygga något nytt från grunden.
Val av andretränare känns extremt viktigt också.
Kommentera