1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484107 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2165567

Sv: Apropå ingenting...
KB65:

Vi kanske kan stänga diskussionen om att styrelse rekryterar sportchef nu?

Är väl ganska tydligt att processen är som jag och flera andra beskrev den i tidigt skede, medan vissa fortsatte att hävda i sten att styrelsen fullt ut tillsätter tränare, även media har ju gått bort sig i detta.

Solklart och tydligt från får VD som vanligt, och det följer ju den tolkning av processen vi gjorde här. VD och styrelse är med men mycket ansvar på sportchef att hitta och rekommendera kandidater. Sedan om jag läser mellan raderna så vill Widebro ta på sig lite mer ansvar i detta läge då han vet kritiken och pressen som Glader har genomgått, så i mina ögon lyfter han lite mer skuld på sig själv än vad han nog egentligen hade behövt. Tycker detta är snyggt av honom i det läge vi är i, så agerar en ledare.

-Jag vill dementera det sakfel som cirkulerar om att styrelsen själva bestämmer huvudtränare, det stämmer inte. Sportchefen har av naturliga skäl mycket att säga till om i processen.

-När det gäller rekryteringen av Ville Nieminen presenterade vi två kandidater men rekommenderade Ville till styrelsen baserat på hans goda ledaregenskaper, hans lojala personlighet och att han står för en kultur med hårt jobb. De egenskaperna fick gå före den hockeymässiga erfarenheten som tränare, vi bedömde att vi kunde fylla upp det med hög kompetens på assisterande tränarna.

– Alla operativa frågor ligger på sportchefens ansvar, till exempel värva lag, tillsätta ledare, bestämma om fysträning med mera. Mitt ansvar är att säkerställa att Modo Hockey följer den strategi som är beslutad av styrelsen samt de ekonomiska ramarna och målsättningarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Precis, kändes som en vald sanning både i media och på flera håll i forumet. Skönt att man fick rätt! 😂🥳
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Att de baserade rekryteringen på goda ledaregenskaper och inte hockeykunnade är ju helt jävla otroligt, och att det skulle kompenseras av duktiga andretränare..

Det måste vara ganska lätt att analysera vad som var huvudanledningen till att det gick snett den här säsongen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

Bra artikel, undra vem den andre kandidaten va, när Ville anställdes.
Kommentera