1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2165620

Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Jag undrar hur en VD eller chef skulle lyckas genomföra en intervju om man förbjöd orden "process", "strategi" och "analys".

Det är inte så förbannat svårt. Fokusera på att lyfta in så mycket kompetens och driv som möjligt, det ger ringar på vattnet eftersom kompetenta människor tenderar känna andra kompetenta människor. Kompetenta människor utmanar varandra och triggar sin omgivning till att utvecklas. Det skapar en atmosfär av självförtroende och optimism i föreningen.

Jag tror problemet är att många ledare idag inte har tillräcklig tilltro till sin personal. Den här trenden med att ledare ska sätta upp tydliga processer som möjliggör att man ska kunna stöpa vemsomhelst i formen är sjuklig. De flesta företag fungerar inte som fabriker med löpande band. Ingen normalt funtad medarbetare printar ut chefens strategier och nålar upp på väggen.

Det märks så tydligt. Frank kommer in, kommuninationen blir toppen. Frank lämnar, kommunikationen blir skrattretande dålig. Björn kommer in, MoDo börjar vinna igen. Björn lämnar, MoDo blir ett strykgäng igen. Strategin borde därför vara att ha så många Frankar och Björnar som möjligt, och ge dem fullt förtroende inom sina områden. Ingen vill gå hem klockan 16 när resten arbetar till 18. Tänk på 73:orna, som tränade "i smyg" för att bli bättre än sin kompisar. Det är den där positiva hungern man vill få in och det löses inte med processer, HR-frågor eller personlighetstester.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Mycket bra.. Håller med fullständigt..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Sen avslutar Widebro med årets största jinx.

"– Nästa år är vi tillbaks på vinnarspåret och med publik i arenan, då ska vi också fira 100 år tillsammans. Jag är övertygad om att 2021 kommer att avslutas på ett bra sätt, säger Johan Widebro."
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Dagens läktarcoach-inlägg tilldelar jag dig. 😉

Det är så enkelt att se det svartvitt och förenkla den verklighet som Styrelse, VD, Ledning och personal befinner sig i.

Men det är en komplex verklighet för alla inblandade och är helt övertygad om att de vill ha en ersättare som är minst lika bra för både Björn och Frank.

Men det är liksom inte som inför helgen att bara att gå på Ica och välja oxfilé varje gång man ska lyxa till det på grillen.
Frank och Björn ska i den liknelsen kanske ses som en kobe eller wagyu stek. Finns kanske inte alltid i sortimentet när man vill ha det och väldigt dyrt jämfört med plånbok.

Sen är jag helt övertygad om att culture eats strategy for breakfast. Men det är ju inte kulturen som förstört säsongen utan fel strategi?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Förbannat bra skrivet💪
Kommentera