1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480493 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2165603

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Hoppas nu att dom verkligen har lärt sig något av detta !!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Jag undrar hur en VD eller chef skulle lyckas genomföra en intervju om man förbjöd orden "process", "strategi" och "analys".

Det är inte så förbannat svårt. Fokusera på att lyfta in så mycket kompetens och driv som möjligt, det ger ringar på vattnet eftersom kompetenta människor tenderar känna andra kompetenta människor. Kompetenta människor utmanar varandra och triggar sin omgivning till att utvecklas. Det skapar en atmosfär av självförtroende och optimism i föreningen.

Jag tror problemet är att många ledare idag inte har tillräcklig tilltro till sin personal. Den här trenden med att ledare ska sätta upp tydliga processer som möjliggör att man ska kunna stöpa vemsomhelst i formen är sjuklig. De flesta företag fungerar inte som fabriker med löpande band. Ingen normalt funtad medarbetare printar ut chefens strategier och nålar upp på väggen.

Det märks så tydligt. Frank kommer in, kommuninationen blir toppen. Frank lämnar, kommunikationen blir skrattretande dålig. Björn kommer in, MoDo börjar vinna igen. Björn lämnar, MoDo blir ett strykgäng igen. Strategin borde därför vara att ha så många Frankar och Björnar som möjligt, och ge dem fullt förtroende inom sina områden. Ingen vill gå hem klockan 16 när resten arbetar till 18. Tänk på 73:orna, som tränade "i smyg" för att bli bättre än sin kompisar. Det är den där positiva hungern man vill få in och det löses inte med processer, HR-frågor eller personlighetstester.
Kommentera