1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478757 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2170303

Sv: Silly season
Rytter: Rekryteringen av Ville tog styrelsen på sig det misslyckandet, men det kan ju ha varit för att rädda skinnet på Glader, det vet vi inte något om. Om Glader nu rekommenderar Sunkan och det är inte efter de direktiv som styrelsen gett honom, utan rättar in honom i de direktiv som getts. Vi har ingen aning om vad som sagts till Glader. Med eftertanke till alla dessa värvningar under säsong så är det kanske inte så konstigt att styrelsen körde över honom i tränarfrågan. Sitter man på nyckelposition i ett företag måste man leverera, annars ska man bytas ut, och det är klart att blir man då överkörd av styrelsen så har nog Glader insett det. Helt rätt att gå på Karlin som inte vill annat än träna Modo, han har dels bevisat vad han kan, men åter igen han är från trakten och brinner för Modo. Sunkan är arbetslös och jagar ett jobb, har barn i Danmark, hur trevlig är den situationen efter ett år. Nä, välkommen Karlin, det här är början på Modo tillbaka till SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Sven Tuta:
Widebro gjorde klart i vintras att Glader inte hade någon skuld i rekryteringen av Nieminen. Jag trodde då att han sa det för att skydda honom, men nu tror jag däremot att det stämde och att samma scenario upprepades gällande Karlin.

Jag tycker att de ansvariga för rekryteringen av Nieminen har klarat sig väldigt lindrigt undan kritik, det har mest konstaterats att det blev fel, punkt.
Jag skulle vilja veta hur det gick till, var det någon drivande person i styrelsen som snöat in på honom eller..

Det ska bli väldigt intressant att läsa kommande intervjuer med Glader och hoppas att han berättar hur det gått till..
Kommentera

Sv: Silly season
Sven Tuta: ..den stora nackdelen med en tränare från trakten är ju att det kan bli rätt geggigt relationsmässigt på stan. Grillfesten på gatan blir klart dämpad när man kickat grannens grabb och familjen ska leta upp en hockeyby i Småland (Typ Vimmerby) där tränarkarriären kan fortsätta.. Styf/Omarkkonstellarionen fick hålla på alldeles för länge på grund av detta, anser jag. Problemet med dessa herrar verkar ju vara att de var jävligt omtyckta som personer och brann för klubben. Vem vill kicka en sån? Med Sunkan blev det glasklart att det är tävling, prestationer och resultat som räknas. MoDos herrlag blev professionellt igen. Jag kommer att sakna Glader för att han inte var från bygden (men norrlänning), han var en trevlig människa, fick folk att må bra runt omkring sig, att gjorde en hel del bra värvningar och att han tyckte att Sundkan skulle få en chans på två år. För det Sundkan gjorde var att stå upp för den hockeyn han trodde på skulle vara vinnande för MoDo på kort sikt och det verkade som om han hade en rätt tydlig bild på vad som är problemet med MoDos herrlag även på lång sikt.
Kommentera

Sv: Silly season
Sven Tuta:

Ja jag kan helt klart förstå styrelsen och hur man resonerat kring tränarfrågan. Men min poäng är att ifall man kör över den som ska ha ansvaret (Glader) så får man räkna med att:

-Personen kan bli förbannad när man tar bort allt handlingsutrymme men samtidigt kräver att personen tar ansvar. Då kan personen lämna, vilket verkar ha hänt nu.

-Tar man beslut som kör över sportchefen så vill det till att det blir bra, misslyckas Karlin och det bli fiasko så ligger ju allt detta på styrelsen.
Kommentera