1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479647 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2203503

Sv: Silly season
KB65: Egentligen behöver väl inte SHL och HA vara mer jämlika i ekonomi då man inte spelar mot den andra ligan längre. Hade man haft HA-SHL i kval så hade jag förstått men varför tycker du att HA behöver mer pengar idag när ni ändå spelar emot varandra?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Jalapeno: Även om fördelningen av pengarna skulle bli liknande som nu, så är det väl bara positivt att ha en organisation som förhandlar om avtal istället för två konkurrerande parter? Det blir ju synnerligen skevt sett till faktiskt intresse då HA har varit så svag i det här avseendet.
Känns som att det ofta är konflikt mellan SHL och HA snarare än tydligt samarbete också. Det gillar jag inte, om vi ska ha ett seriesystem.

Sen om vi hade haft en jämnare fördelning av pengar så skulle vi ha undvikt att höra gnällspikarna grina sig hela vägen till negativt kval. Så det är ju nånting positivt med det, utöver de klara fördelarna för oss längre ner i systemet.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Rimligen för möjligheten att konkurrera när man går upp. Svårt nog att försöka värva när man får betala fallskärm.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: HA behöver mer pengar för att man ett lag går upp ligger de minus 12 miljoner pga fallskärmen som ges. Om man då ska etablera sig behöver man ha pengar på bank för att fixa nödvändiga nyförvärv.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: frågan man kan också ställa är varför ska SHL klubbarna få 95% av alla tv intäkter? när båda visas på cmore?
Kommentera