1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2209974

Sv: Silly season
modomille: Det är mycket sant. Det är egentligen bara kolla på årets NHL slutspel och se. Vilka lag är det som tar sig långt? De med en sjuk första kedja eller de med bredd?

Personligt tror jag att göra sig så oerhört beroende av en kedja är extremt gambling. Man blir oerhört sårbar mot skador och liknande, sen kan ett lag med bredd och bra rollspelare i en slutspelsserie ofta stänga ned den kedjan. Såg bara Timrå mot Västervik med egentligen, och då är Dahlén på en helt annan nivå än vad är rimligt att man kan värva in till hockeyallsvenskan.

Sen ser vi till den tränare vi nu har, så känns det verkligen inte som melodin kommer vara bygg laget kring en kedja. Sen tror jag allt att modo kommer värva in några vassa spelare för de sista platserna. Men det är orimligt att folk här har sådan panik, det är inte så begränsat man hockeyspelare. Det är inte så att man är begränsad att värva endast utifrån de spelare som producerade bra förra året i HA. Som sagt tidigare Gradin är tydlig med hur han avskyr regeln om att shl lag kan fritt plocka spelare. Så han kommer nog inte presentera några spetsförvärv förens den deadlinen har passerat, vilket är mycket rimligt. Att det här signalera någon typ av svaghet eller att vi skulle vara mindre attraktiva än våra konkurrenter känns också som en ogenomtänkt slutsats. Jag tycker det snarare är för att vi nu faktiskt har en genomtänkt process och vi letar verkligen efter de spelarna som ska funka i helheten inte ett flashigt cv från förra året i HA. Det känns mer som rätt väg för att bygga ett _BRA LAG_.

Framförallt verkar det faktiskt som vi har en plan och alla planer ska alltid vara möjliga att förändras utifrån vad som sker och vilka spelare som är/blir tillgängliga. För nyförvärv ifrån Nordamerika med så är det ju så att det fortfarande är slutspel där så om de exempelvis diskuterar med spelare som är kopplade till någon av klubbarna som fortfarande spelar så kan det nog dröja därav med. Inte orimligt med tanke på Gradins bakgrund.

Ibland gör man faktiskt bäst i att försöka andas och ta ett litet break från att konstant sitta och uppdatera twitterflödet och forumen. Det är onödigt att stressa över problem som inte ens existerar än. Vänta åtminstone på utfallet innan man dömer något utifrån ens egna slutsatser och tolkningar som faktiskt kanske inte har så god grund man tror.

Andas så kommer det allt bli bra tillslut!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
atomragnar: Vi blickar ganska mycket mot NA där de precis har hunnit spela färdigt.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: Min förhoppning är att vi likt Karlins tidigare lag kommer bli ett gnetgäng som blir sådär äckligt svår att slå.
Istället för att fiska efter flashiga spelare hoppas jag man lyckas maximera den potential som finns i gruppen, och att man uttalat fokuserar mer på karaktären än poängproduktionen talar förhoppningsvis också för att vi kommer vara som bäst när det gäller som mest.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: Härligt med någon som är positiv😉
Bra skrivet
Kommentera