1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480574 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2230458

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Bad_Brett:

Du som anklagar andra för att inte förstå verkar faktiskt själv ha lite problem att hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Tabellplacering avgörs inte av ifall man i grunden väljer att försöka implementera ett defensivt eller offensivt spelsystem.

Vilket lag tror du i grunden har ett mer defensivt system, modo eller västervik? Vad tror du är lättast att implementera ett defensivt system eller offensivt med puckinnehav.

Tabellplacering visar sedan vem som lyckats bäst att implementera det över säsong.

Sedan verkar alla förhandstips både här och av experterna ha Västervik som underdog. Men du kanske tippade de i toppen. Då ska du ju vara nöjd över att vi ändå stod upp rätt bra mot dem på bortaplan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Rytter: Förvisso hade Västervik en bra defensiv förra året, men man vann även i regel skottstatistiken i majoriteten av matcherna om jag inte missminner mig. De forecheckar hårt, men man har även haft ett bra eget spel med puck. De har i regel haft fina uppspel med bra förstapass från back. Lag kommer ha de svårt mot Västervik om man tror att de endast kan spela köttmur + kontringshockey.

Dessutom... varför sitter Västerviks passningar bättre om Modo nu fokuserat på ett offensiv spel med puckinnehav?

Stör mig på när aspirerande topplag likt Björklöven förra året som verkar tro sig vara för bra för att forechecka och slå sin gubbe längs sargerna.
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Rytter: Det är mer att jag tycker att du sammanfattar hela MoDos problem rätt bra när du kallar semifinalisterna från ifjol för "underdogs". För det är precis så det ser ut på isen. "Vi är MoDo, vi är bäst, vi ska föra spelet och slå de fräsigaste passningarna, för då vinner vi! En match hit eller dit spelar ingen roll, viktigaste är att vi kommer topp sex. Ingen idé med att slita ut kroppen i första matchen!".

Hade vi gått in med inställningen att målet är att undvika krav och att varje liten sketen poäng kan bli avgörande, hade det knappast sett ut såhär.
Kommentera