1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474676 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2230484

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Rytter: Förvisso hade Västervik en bra defensiv förra året, men man vann även i regel skottstatistiken i majoriteten av matcherna om jag inte missminner mig. De forecheckar hårt, men man har även haft ett bra eget spel med puck. De har i regel haft fina uppspel med bra förstapass från back. Lag kommer ha de svårt mot Västervik om man tror att de endast kan spela köttmur + kontringshockey.

Dessutom... varför sitter Västerviks passningar bättre om Modo nu fokuserat på ett offensiv spel med puckinnehav?

Stör mig på när aspirerande topplag likt Björklöven förra året som verkar tro sig vara för bra för att forechecka och slå sin gubbe längs sargerna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Jag håller med Karlin:

När Mattias summerade sitt lags insats efteråt var han rejält besviken.

– Man vill aldrig förlora. Jag tycker att vi förlorar på ett värdelöst sätt. Tre av deras mål kom efter bjudningar från vår sida. Det får inte förekomma oavsett vilken nivå man spelar på. Det är helt oförsvarbart att det inträffar, säger Mattias Karlin.

Insatsen som Modo svarade för i de två första perioderna var Karlin långt ifrån nöjd med.

– Vinner man inte åkdueller eller närkamper ska man inte vinna hockeymatcher. Det är inget snack om saken att vi var bättre än Västervik i tredje perioden. Det var spel mot ett mål, men fakta kvarstår och vi förtjänade inte poäng eftersom vi var för dåliga de två första perioderna.

Vad fick du för intryck av Västervik?

– Jag tyckte de jobbade bra och var mer ödmjuka samt att de var mer nöjda för småsakerna som inte vi var. Vi har att göra med hur man ska tänka och bete sig på en hockeyplan. Det är mycket av dessa bitar som jag tycker Västervik är hundra gånger bättre än oss. Därav vinner de matchen, svarar Mattias.
Kommentera