1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2231395

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tyvärr har media haft en stor roll i detta i och med den bisarra åsiktskorridor som har funnits i det här landet. Det är lätt att glömma bort det, men för bara 5-10 år sedan hade det varit otänkbart av SVT att sända ett program om biologiska skillnader mellan män och kvinnor, och du blev stenad om du vågade hävda att tiggeri var ett problem eller att invandringen var för stor. Idag skriver kolumnisterna öppet om dessa problem och i princip samtliga politiska partier tycks vara överens. De har emellertid fortfarande den sedvanliga förklaringen om att "Ingen hade kunnat förutspå detta, vi måste jobba långsiktigt och proaktivt med att stärka välfärden bla bla bla".

Idag är det istället förbjudet att ifrågasätta arbetet mot klimatförändringar. Och nu menar jag foliehattsretoriken om att "allt är en bluff", utan att folk blir direkt upprörda om man t.ex. pitchar idéer om att bygga mängder av kärnkraft eller påskynda industrialiseringen i U-länder för att på så sätt skapa samhällen som har förutsättningar att fokusera på dessa frågor. Istället är det återigen det svartvita tänket med att sol- och vindkraft är bra, elcyklar och elbilar är bra, kött är dåligt etc. Man låtsas gång på gång som att man följer vetenskapen, men i nästa sekund nämner man "97% konsensus bland forskare", vilket är raka motsatsen till vetenskap. Hela spektaklet osar populism.

Jag antar att dessa rörelser skapas i bristen av en religion som vi alla kan följa. Och precis som så många gånger förut i historien, uppstår nya trosinriktningar. Det krävdes inte något geni direkt för att räkna ut att just detta skull hända. Så jag hoppas att alla de som har varit en del av den här godhetsknarkande hatmobben som direkt har hoppat på alla som har ifrågasatt minsta lilla grej när det gäller känsliga frågor som invandring/klimat/gängkriminalitet/genus/femnism etc. tittar sig i ordentligt spegeln och inser att det är helt och hållet deras fel.

Man kan inte avhumanisera en stor grupp människor och sedan förvänta sig att de ska sitta tysta och snälla. Förr eller senare blir gruppen tillräckligt stor för att utgöra ett reellt hot och det är där vi är idag. Allt hat som riktats mot Sverigedemokraterna till exempel, vad var det bra för? De är som en liten hundvalp i jämförelse med de extremt läskiga krafterna som växer fram inom den alternativa högern som ett direkt resultat av detta beteende.

Och här är vi idag, konspirationsteorier om precis allting, vaccinmotstånd, abortmotstånd och en kvinnosyn som inte hade varit acceptabel för 100 år sedan. Bra jobbat allihopa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det svartvita tänket är sällan fruktbart, det är viktigt att även i ett intensivt klimatarbete kunna vara flexibel och t.ex. våga ha olika linjer i landsbygd och storstäder då de har skilda förutsättningar och behov. De förändringar vi människor står inför kommer att kännas, så om förändringsviljan är för svag är vi illa ute alldeles oavsett. Nu kan vi väl prata hockey istället?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tror att den gruppen själva tolkar det som en åsiktskorridor. Det finns oerhört få diskussioner jag läser i där man inte kan ifrågasätta VAD vi gör åt klimatförändringarna. Gruppen säger att det finns en åsiktskorridor och att man inte får framföra att man ska köra kärnkraft, men tvärtom är det väldigt många som är väldigt för kärnkraft i de grupper som håller med vetenskapen. Det är heller inte 97% gällande konsensus, utan snudd på 100% som anser att mänsklig påverkan ligger bakom klimatförändringen om vi talar seriösa forskare.
Det är för övrigt ett väldigt klassiskt retoriskt grepp från fascister att man tillskriver "motståndarna" en åsikt som det absolut inte finns någon gemensam ståndpunkt för och sedan använder det som argument för att det finns ett etablissemang som alla mangrant håller med. (Typ halmgubbe).

Det har för övrigt varit öppet för att bygga kärnkraftverk i väldigt många år nu, men att ingen gjort det beror på att det är så sinnessjukt dyrt. Frankrike, UK och Finland har alla mer eller mindre kört i diket. Finland började bygga 2005 och är inte klara med det verket än och kostnaden har växt enormt. Finland är också en väldigt stor nettoköpare av vår el, för vi är nettoexportörer.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du sa exakt vad jag själv tänker.

Tyvärr är väl ett anonymt forum enda stället där man kan säga exakt vad du sa.

En sån enkel sak som att andas kritik på ett föräldramöte mot att 7-åringar ska hålla i sina egna utvecklingssamtal på skolan genererar en mängd moralkakor och härskartekniker att man "underskattar barnen", "inte satsar på deras lärande". Att sedan man själv läser för sina barn varje kväll, medan de själva slänger in en mobiltelefon innan de släcker lyset, hör inte riktigt dit. Sen propagerar man för ökat flyktingmottagande men bjuder inte den stökiga invandrartjejen på kalaset för att "hon är så stökig". Åh fy fan vad trött man blir...

Men om det var något som me too visade så var det att de mest självrättfärdigande typerna var de största arslena...
Kommentera