1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2231403

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tror att den gruppen själva tolkar det som en åsiktskorridor. Det finns oerhört få diskussioner jag läser i där man inte kan ifrågasätta VAD vi gör åt klimatförändringarna. Gruppen säger att det finns en åsiktskorridor och att man inte får framföra att man ska köra kärnkraft, men tvärtom är det väldigt många som är väldigt för kärnkraft i de grupper som håller med vetenskapen. Det är heller inte 97% gällande konsensus, utan snudd på 100% som anser att mänsklig påverkan ligger bakom klimatförändringen om vi talar seriösa forskare.
Det är för övrigt ett väldigt klassiskt retoriskt grepp från fascister att man tillskriver "motståndarna" en åsikt som det absolut inte finns någon gemensam ståndpunkt för och sedan använder det som argument för att det finns ett etablissemang som alla mangrant håller med. (Typ halmgubbe).

Det har för övrigt varit öppet för att bygga kärnkraftverk i väldigt många år nu, men att ingen gjort det beror på att det är så sinnessjukt dyrt. Frankrike, UK och Finland har alla mer eller mindre kört i diket. Finland började bygga 2005 och är inte klara med det verket än och kostnaden har växt enormt. Finland är också en väldigt stor nettoköpare av vår el, för vi är nettoexportörer.
Kommentera