1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478829 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2255324

Sv: Karlskoga - MoDo 2021-11-17
Gäsp: Lagbygget saknar ju spets ingen spelare som kan kliva in och vara tungan på vågen i täta matcher som den i går Backsidan är för tunn för mycket speltid till Dahlroth och Styf och en övertro till att juniorer kan fylla platserna. Och tabellen är ju så jämn räcker med att vi gör en mindre bra match mot vita hästen samt ett ny nederlag mot Bik så kan vi vara nere på en sjätte plats.

Jag är inte vaken hela natten för att kunna svara på dina inlägg om du trodde det
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - MoDo 2021-11-17
DrCox: Kan också sakna den där riktiga spetsen vi varit bortskämd med tidigare år i form av Karla osv.
Tycker dock vi har ett jämnare lag än på många år, och det är väl ganska signifikativt för Karlins lag att vara och vilja spela.
Finns dock 2st jag tycker står ut jämförelse med övriga, och det är Vigneault och Berhardt.
Vigne är sjukt bra, även igår. Vinner närkamper, skapar lägen, fint spelsinne o h björnstark i närkampsspelet. Tycker dock Woods sänker förstalinan lite för ofta, väldigt klen i närkamperna och tappar ofta pucken. Modigs har spelat upp sig en del.
Bernie är klass i HA, inget snack.

Angående det hyllade måvaktsspelet, vi har väl heller aldrig haft så bra försvar runt egen kasse som vi har idag. Det gör såklart målvakternas jobb väldigt mycket enklare, och får dom att se oändligt mycket bättre ut än tidigare års målvakter. Knappast en slump att alla våra 3 målisar har hållit nollan i år.

Vill se en riktigt jävla potent högerskytt som går rakt in i förstalinan, samt Sven tillbaka i 2:a.
Då blir vi offensiv att räkna med på riktigt. Gärna en vass back också, som kan logga massor av istid. Juniorer och Dalroth får just nu lite för mycket minuter.
Kommentera

Sv: Karlskoga - MoDo 2021-11-17
DrCox: tycker det är helt otroligt att vi varit så ok defensivt ett tag nu. För jag personligen exploderar några ggr / match på dahlroth, styf och även Hasa. Sen tycker jag unge herr jonsson haft ruskigt svårt de få byten han haft.
Med spelet från ifjol så hade de orsakat klart fler insläppta.
Men i år så löser de flesta situationerna sig själv tillslut.
Handlar väl om att man följer spelidé mm.

Men som det ser ut just nu så tycker jag vi verkligen behöver få 1 back + Folin.
Framåt så tycker jag verkligen Mannberg o MacMaster måste steppa upp. Och vi behöver verkligen högerskytt samt sveningsson tillbaka. För den formationen bara dog när han blev skadad.
Va sa de på sändningen? MacMaster hade mäktat med 1p på senaste 12 matcherna.
Dock ska man väl hålla med Harald där. De matcher han faktiskt gjorde poäng så förlorade laget. Och vinsten är ju viktigast.

Sen att det inte finns några spelare på marknaden, hade man kunnat råda bot på genom att faktiskt värv dem innan säsong. Som alla andra lag med fulla trupper.

Men i all denna galla o oförståeligt svamlande så måste jag säga. Så grymt imponerad av laget i stort och Karlin i synnerhet
Kommentera

Sv: Karlskoga - MoDo 2021-11-17
DrCox: Ja jag håller med dig om att det behöver förstärkas och det ser nog alla. Hinken tycker detsamma om man läser artikeln i Allehanda även fast vissa valt att misstolka den. Marknaden är tunn enligt flera sportchefer runtom i hockeysverige. Min fråga till dig var om du kunde namnge en ledig spelare som höjer MoDo och är realistisk att värva för ett lag långt nere i näringskedjan när halva SHL också letar spelare.
Kommentera

Sv: Karlskoga - MoDo 2021-11-17
DrCox: instämmer till fullo. Ser inga som helst naturliga målskyttar. Backsidan skulle behövt lite avlastning. Däremot har den från min sida bespottade målvaktssidan överraskat fruktansvärt.

Hoppas hinken har lagt ut lite rökridåer när han hävdar att han ligger lågt på värvning fronten.
Kommentera