1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480359 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2266540

Sv: Silly season
lite lunchtankar om lagbygget 22/23

följande spelare har kontrakt för nästa säsong

en målvakt:
williamsson

sju backar:
bernhardt
näsén
folin
hasa
wahlberg
jonsson
noren

11 forwards:
aagaard
jinesjö karlsson
lindewall
mannberg
modigs
nordin
pettersson
styf
sveningsson
tjernström
vigneault

vissa av dessa kommer såklart att lämna, men det blir för en annan diskussion

följande spelare saknar kontrakt för nästa säsong:

3 målvaker:
wallin
tikkanen
nygren

3 backar:
dahlroth
styf
arvidsson

4 forwards:
macmaster
ohlsson
sylwander
woods
(theo är junior en säsong till)

nu till funderingarna. vilka spelare är definitiva förlängningar och vissa spelare ska avvaktas med eller kanske till och med inte förlängas med?

för mig självklart att förlänga med hugo, han har en uppåtgående kurva och det är kul att se honom i ett väl fungerande lag. den förlängningen får gärna komma inom kort

tikkanen, sylwander, ohlsson och woods har alla både för och nackdelar. tikkanen har en intressant profil, storväxt och ung, dessutom draftad, tycker han är intressant som andramålvakt bakom tex, samtidigt finns wallin och nygren också och ibland känns det som att tikkanen nästan är för stor för sig själv. jag lutar åt att ha tex och tikkanen med nygren kontrakterad och utlånad.

sylwander och ohlsson är begränsade spelare med puck, där handlar det enbart om kostnaden, tycker inte illa om nån och för rätt lön så får dom gärna stanna, men det får vara på modos premisser. sylwander lite extra känslig i och med kapten

woods är bra och lurig men får också känslan av att vi inte får ut max av honom av någon anledning.

macmaster skulle behöva göra en hagelin för att få vara kvar tror jag medan dahlroth får vara den vi byter ut på backsidan, han är oförtjänt påhoppad av vissa men är samtidigt långt ner i hierarkin. blir säkert fler byten på backsidan men till en början. bernhardt, hasa och näsén lär vara populära hos shl-lagen.

ser gärna ett två-treårskontrakt med theo också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
BobbyG:
Styf och Ohlsson skulle jag gå på, Ohlsson ser jag som en viktig spelare i en 3-4 kedja oavsett serie. Styf tror jag kommer blir en riktigt bra back oavsett serie.

Sylwander ja är vi kvar i allsvenskan så vill jag ha kvar honom får då lär vi ändå tappa lite forwards. Samma gäller MacM är vi kvar i allsvenskan så förläng. Alltså vänta med dessa två.

Dahlroth får lämna för någon yngre förmåga.

Woods lutar åt att förlänga för det kommer nog bara bli bättre och bättre men kan vänta.
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:

Personligen skulle jag förlänga med Ohlsson, han kan ta en plats i 3-4 även i ett shl-lag om vi går upp. Alltid bra med snabba spelare och att han dödar utvisningar är en bra bonus. Han är en sådan spelare som producerar rätt lika oavsett serie tror jag.

Sylwander är svår, han är troligen rätt dyr för att spela i fjärde. Utan att veta så kan jag tänka mig honom i ett HA lag om han är billig. Han är trots allt rutinerad och en stomme i vårt lag.

Woods har allt för att lyckas egentligen det enda han saknar är styrka. Men tror inte heller att vi får ut max från honom. Som spelare i ha kan ha få förlängt men ser inte att han är toppspelare i shl. Så jag ser gärna att man väntar med honom tills vi vet vilken liga vi tillhör.

MacMaster har inte alls levt upp till förväntningarna och jag byter gärna ut honom oavsett serie. Tror vi kan hitta bättre och billigare spelare för tredje oavsett liga. Kan tänka mig fortsättning i HA om han levererar rejält andra halvan av säsongen eller i slutspelet.

Angående backarna är det väl endast Styf jag kan tänka mig i HA, i SHL har jag svårt att se han ta en plats.

Tikkanen får gärna ta andraspade i HA, i SHL har jag svårt att se honom slå sig in.

Så jag skulle förlänga med Ohlsson direkt för han kan spela både HA och SHL, övriga skulle jag vänta med för att se vilken serie vi spelar i samt kostnad och sedan ta beslut.

Dalroth kan vi skeppa oavsett serie.
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: En viktig parameter att ta hänsyn till i dina intressanta analyser. Vi lär stå där med en SHL-plats i april, så då skapas nya problem /möjligheter med truppen :)

Dessutom måsta Tikkanen fortsätta några år till , nu när han äntligen får en hjälm som matchar dräkten
Kommentera