1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478171 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2270504

Sv: Mora - MoDo 2021-12-27
Blake: Ledsen för långt inlägg men:

Själv vänder jag mig lite emot det här med att markera. Märkt det på pojklag också att de ska brösta upp sig och syssla med skit redan när de är 10 år precis som sina idoler. Som pappa till en 5 åring som spelar hockey är jag inte intresserad av att han ska lära sig att uppföra sig illa på isen.

Det är en sport, det är kamp men många gånger är det larvigt med detta gruff efter avblåsningar för att spelare åker fram till målvakten för att få en avblåsning och tekning eller slå in en eventuell retur. Oskönt att spruta snö på målisen också. Önskar att det var lite mer respekt för motståndarna.

Visst det är bättre att de vevar lite med handskar efter avblåsning än att de hämnas på isen med fula tacklingar osv men jag tycker att kampen kan ske på isen utan fula tag och tjuvnyp.

Spontant hade jag förespråkat att alla i modo struntade i sådan skit. Får du handskar i ansiktet efter avblåsning är det bara att snubbla och ramla och visa ointresse precis som Woods gjorde igår. Jag är rätt övertygad att med sådan disciplin hade vi fått med oss 2-3 roughingutvisningar varje match. Spela hårt, men att ge sig in och "hjälpa" lagkamrater som får spelare på sig efter avblåsning är onödigt. Låt domaren plocka ut dem. Det är ofta det blir dubbelutvisning för roughing när man ska hjälpa sin kompis istället för att utnyttja det för att få ett powerplay.

Jag ser det som en kvarleva från förr. Hockeyn har blivit snällare. Det handlar inte om att ha respekt hos motspelarna längre i form av att de är rädda för att göra något som kan skada ens spelare. Där har domarkåren gjort ett jävligt bra arbete för att få bort farligt spel. Enforcers i lagen behövs inte på samma sätt längre. Även detta att situationer kan granskas i efterhand är i mitt tycke bra för att spelare inte ska komma undan en avstängning för att domaren tittade bort.

I mitt tycke verkar Karlin vara av liknande åsikt. Har sällan sett ett så disciplinerat modo avseende onödiga utvisningar som detta år (undantaget Sylwander då igår).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora - MoDo 2021-12-27
Hakning-Henrik: Problemet är att det snabbt riskerar att slår över till filmningar istället vilket är 1000ggr värre i mitt tycke. Stå upp och ta smällen men du behöver inte ge igen.
Dock skapar retstickor likt Wernblom mer energi till både lag och publik, hag har noll problem med den spelartypen, tvärtom.
Kommentera

Sv: Mora - MoDo 2021-12-27
Hakning-Henrik:
Kloka ord. Ändå kan man inte låta bli att älska eller hata någon (beroende vilket lag naturligtvis) som får med sig andra lagets bästa spelare till utvisningsbåset, typ Hinote.
Kommentera