1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479896 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2274240

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: När Covid kom och var som dödligast så gjorde regeringen typ ingenting. Tvätta händerna och stanna hemma när du är sjuk var mantrat.
Nu när den är mindre farlig och vården är förberedd och har kunskap, ja då kör vi massor av restriktioner…

Men säg en kris som regeringen har hanterat bra.
#vadfanfårviförpengarna
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
snowden: Vi har under pandemin haft bland de lägsta överdödligheterna i hela europa. Vi har nog haft minst restriktioner av alla länder även inräknad denna förstärkning. Ändå är det ett jäkla okunnigt ospecifierat gnäll.

Vården går på knäna. Vi ställer fortfarnade in många operationer som i princip är livsnödvändiga och där vårdpersonal får inte ledigt utan får jobba extremt mycket. Ja, nu överlever väldigt många fler, men till vilket pris? Ja, jobbar man inte inom vården så drabbar det väl inte särskilt mycket. För det som inte vet om det så sprids fortfarande delta och många länder har fortsatt mycket högre dödlighet än normalt. Omikron är verkligen ett steg åt rätt håll, så förhoppningsvis kommer vi över den här skiten snart.

Jag säger inte att alla beslut vara rätt, för det har de verkligen inte varit, men däremot att mycket av kritiken är direkt korkad och sanslöst okunnig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
snowden:
Många icke vaccinerade blir ff svårt sjuka och behöver vård (medianålder 53 år) därför blir det högt tryck på sjukvården och därmed restriktioner. Vaccinerade blir också sjuka men behöver sällan vård.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
snowden:
Fast måste ju tänka lite på vården också och då menar jag dom som jobbar inom vården, ibland är det bara bita i sura äpplet och offra sig för andra som dom gjort för oss under långa perioder.

Det är fortfarande många som hamnar på sjukthuset mest ovaccinerade men även vaccinerade samtidigt som många är inlagd för influensan i år mot för föra året och samtidigt hade vi rs viruset som körde på rätt hårt.

Och sen har många inom vården inte ens haft en riktig semester sen hela skiten började för att under låg spridning har dom fått kämpa med att komma ikapp med operation och behandlingar som blivit uppskjutet under spridnings perioderna.

Sen går får man även räkna in att många är nog väldigt nära gränsen till att bli utbrända, så all avbelastning dom kan få är nog nödvändig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
snowden: Ingen visste hur allvarligt det var när covid kom. Nu undviker man att upprepa det beslutet som du med facit i hand dömer ut dem för. Oavsett politisk färg.

Ingen här är ju dum nog att tro man kan se in i framtiden. Då bör man inte heller döma historiska beslut baserat på ny information idag. Åtminstone inte utan att faktiskt veta om att ny information troligen är anledningen till slutsatsen.
Kommentera