1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478841 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2325816

Sv: Silly season
Icing-Ove: Ja, han verkar trivas väldigt bra i MoDo med tanke på vad han sagt i intervjuer.
Men om det skulle uppstå en ny Ytterell-situation hoppas jag VERKLIGEN Gradin inte släpper iväg honom.
Det här med att släppa spelare som står under kontrakt måste få ett slut, annars visar man för hela hockeysverige att ett 3-års kontrakt med oss bara gäller åt ena hållet. Värdelöst m.a.o.
Brukar dra upp Tollefsen som exempel, han blev uppvaktad av Columbus men fick nej av Näslund eftersom det var försent på säsongen. Han gjorde därefter sin bästa säsong hos oss.

Sen finns det undantag. Vill egentligen inte dra in Modigs men jag tror man hade bra på fötterna innan man skickade honom. Han var dessutom en energitjuv vilket syntes även från läktaren, och sådana personligheter är aldrig roligt att ha runt sig.

Om man tänker vidare på bytet Ytterell och Bernie så gjorde MoDo helt rätt som släppte den förstnämnde, men enbart av anledningen att man lyckas ersätta honom med en så fantastisk spelare.
Att vi skulle kunna göra samma sak igen ser jag som högst osannolikt. Bernie är för bra för HA och får EJ slarvas bort.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Nucky:
Fast samtidigt vad ger det och tvinga kvar dom, bara för att Tollefsen tog det rätt byter inte att alla gör det, och speciellt nu för tiden.

Du tror SHL lag A som kontaktar en spelare och får ett nej kommer bry sig om att den spelaren spelar halvhjärtat en säsong för att han blev tvingad kvar, nej dom kommer bara försöka värva han igen nästa chans dom får, kan nästan vara till fördel för klubben som då kan peka på den "dåliga" säsongen och få spelaren lite billigare.

Leksand affären bevisar ju rätt fint att en spelare eller i det här fallet en tränare kan uppföra sig hur illa dom vill och klubbar kommer välkomna dom med öppna armar.

Sen vet jag inte det om han är så svårt att ersätta, offensivt ja, där är det nog lite svårt, defensivt däremot, där tror jag det skulle vara lätt ersätta honom.
Kommentera