1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481842 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2336288

Sv: Silly season
Wauzsig: Kritisera är väl att ta i, höjer möjligtvis ett varningens finger...

Men du menar alltså att Krüger kommer vara en betydligt spetsigare spelare än någon som man skulle kunna betala en tredjedel av lönen och förvänta sig runt 35-40 pinnar? Känns väl tveksam att han kommer vara någon poängspruta, även om han säkert är god för runt 30 pinnar.

Nämnde förövrigt inget om att värva "breddspelare" istället, däremot skulle man kunna få ett bredare lag om man prioriterade lagbygget annorlunda.

Det är väl som om MoDo hade lagt en tvåhundring i månaden på Samuel Påhlsson och förväntat sig att han ska gå in och snitta en poäng per match. Krüger har förstås fina meriter men han har å andra sidan haft en ganska undanskymd roll i dessa lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Trilske:

Kruger är ju en stark värvning men mer av en tvåvägscenter. Han kommer ju inte leda produktionen och producera som karla, tambellini, dalen, jj mfl.

Men det är galet att betala 175k för en 32-årig tvåvägscenter i andraligan.

Sedan är det alltid svårt med hemvändare, min känsla är att de generellt aldrig når upp till förväntningarna eftersom man minns dem från när de lämnade och var unga/hungriga och dominerade. Sedan har de varit ute och spelat och kommer tillbaka lite mätta och med fokus att ge tillbaka till klubben deras sista år och har bilden av att slutet närmar sig. Dessutom ska de motivera sig att spela I en sämre liga och åka buss runt halva Sverige.

Ska bli intressant att se hur de blir med Timrås hemvändande, ifall de får samma utväxling som vi fick av våra eller ifall de underpresterar sett till förväntningarna.

Har man mycket pengar som klubb så kan man värva bra spelare till första/andra för en hög allsvensk lön (inte en kruger lön som är 2-3x det normala) sedan tror jag det smartaste är att försöka höja kvaliteten i tredje/fjärde samt i tredje backpar och extraback. Så man får en hög kvalitet genom hela laget och ett djup som inga andra lag kan matcha. Att bränna överdrivet mycket på en förstakedja kan vara riskfyllt, räcker med skador i slutspel så är man borta.
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske:
Du menade supporters förväntade sig, alla som följt Påhlssons karriär visste ju att han inte var en poäng spelare.
Kommentera