1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474636 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2344888

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Förlåt att jag har dåligt tålamod, men du verkar ju inte ens vilja förstå.

Små spelare som Kelleher dominerade innan slutspelet, men försvann helt i finalserien. Tror du att det är en ren tillfällighet eller är det möjligen en liten gnutta mer kraft som används, lite mer hakningar, lite mer fasthållningar? Woods var riktigt bra mot KIK och framförallt i grundserien, men försvann fullständigt när han mot Löven inte längre kunde komma in på mål för att nivån plöstligt är en helt annan, trots att jag tror att även du kan medge att det är exakt samma regelbok (där är jag faktiskt inte säker)???
Jag tycker att det är på svenska rent förbannat tråkigt att en rätt medioker väldigt stor skäggig kille med begränsat spelsinne (gäller både Torp och Rahimi) kan göra så att de spelare som för mig är anledningen till att jag älskar sporten helt enkelt inte ens får en reell chans. I NHL insåg man att det helt enkelt inte fungerar att man låter dessa typer få förstöra underhållningen och införde "nolltolerans" mot spelförstörande. Vi har varit hyggliga på det, för att i det här slutspelet helt släppt det.

Tror du att det finns någon specifik anledning till att både MoDo och HV anser att man inte kom in på mål just mot Löven eller tror du att "hockey gör ont" så det gör alltid lika ont? Har du reflekterat över att man kan slå olika hårt och att det inte är så att crosscheckingar alltid funnits?

Med ditt resonemang om att få ont tolkar jag det som att vi helt enkelt borde vänja oss vid hjärnskakningar och skador för det är en del av sporten? Inte att vi faktiskt borde försöka motverka dem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det känna både naturligt och logiskt att små spelare har lättare att göra mål och få utrymme i grundserien då motståndarna heter Kristianstad, Väsby, Södertälje osv. jämfört med topp 3 lagen som möts i slutspel? Hur man än vänder och vrider på det så är ju inte allsvenskan en speciellt jämn liga, det är enorm skillnad på topplagen och undre halvan. Det är ganska lätt att förutspå att det är DIF, Modo, löven och BIK som kommer göra upp om det och då är det ju också dom bästa spelarna som är på isen.

Rahimi är kanske inte den mest skönspelande hockeyspelaren men visst fyller fortfarande stora defensiva backar en funktion, både i SHL och NHL. Det du sen identifierar som regelvidrigheter framför kassen, det håller jag inte med om. Domarna brukar ju också, inte sällan, gå ut i en matchserie och deklarera att dom kommer hålla en ”hög nivå” vilket brukar betyda att dom släpper många lindrigare förseelser. Vad det sen har med hjärnskakningar att göra, det förstår jag inte. Dom där små skickliga spelarna som du pratar om är ju inte dom som står parkerade framför motståndarkassen och skymmer och får smällar ändå. Pratar vi om fula tacklingar så ska dom naturligtvis bort från sporten, oavsett om det är grundserie eller slutspel.

Jag tror absolut att det finns goda skäl till att både HV71 och Modo hade svårt att komma in på mål. Ni mötte en kompetent motståndare.
Kommentera