1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481084 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2346521

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Sam hade ju spetsegenskaper som gör honom till en stjärna på denna nivå.

Han var fantastisk på att skydda puck, jobba tillbaka och vinna lösa puckar, hitta sin kreativa radarpartner woods, bra passningsspel osv.

Sedan har han delar i spelet han måste jobba med t.ex tekningarna och avsluten (vet inte hur många frilägen han brände).

Att han var dålig defensivt och i egen zon tycker jag inte, däremot var det ett problem att han som center ofta fastnade för djupt i offensiv zon och inte täckte upp för sina yttrar. Att han tappade form och såg loj ut skyller jag mer på att han blev söndermatchad under en period samt spelade skadad, hade han varit hel samt fått bättre fördelad istid stor jag han hade glänst ännu mer.

Jag tror Hinken kan hitta nått intressant, Sam var ju dessutom tänkt som en tredjecenter inför säsongen.

Det jag inte förstår är hur HV tänker. Har dom slut på pengar eller? Tittar man på truppen så är det ju stjärnor och spelare av klass som måste in. Spelare för de lägre kedjorna har man tillräckligt av för att få ihop bra tredje eller fjärdekedjor.

Ska sam in bland topp-6 forwards så kan det bli jobbigt, en rejäl chansning där. Trodde dom skulle gå efter riktigt etablerade namn som Tedenby osv.

Jag ser bara egentligen en given topp-6 forward i HV och det är Forsberg.
Vesel kan fungera som andracenter eller ytter men liten chansning då han är oprövad i SHL.
Powell verkar dom diskutera med men ska han också in i topp-6 med Sam så är det väldigt många chansningar.

Men man kanske tänker sig att bygga 3 ok kedjor och ha en riktig stjärnkedja och går efter Tedenby och en stjärna till center.

x-x-Powell
Forsberg-Sam-Vesel
Davidsson-Davidsson-Lindbäck
Önerud-Matson-Törngren
Herman Hanson
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: jag känner mig ändå rätt trygg i att gradin kan hitta en värdig ersättare även om det är otroligt surt.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Tycker vi ska göra det klart för oss att Sam inte värvades som tilltänkt tredjecenter. Det var en supportersanning som inte riktigt speglades av Hinken och Karlin.
Kommentera