1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481516 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2350990

Sv: Silly season
Nucky: Sätt vilken spelare som helst i en ren defensiv roll och denne kommer knappast att göra mycket poäng. Det är ändå en kille som på SHL-nivå gjort över 25 poäng på en säsong så det finns rimligen mer i honom än han fått fram de senaste åren. Hade det handlat om en väldigt lat spelare eller en spelare som varit 35+ skulle jag varit mer orolig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Hur är hans speluppfattning?
Jag har en teori att spelare med högt hockey IQ från lägre kedjor i SHL kommer kunna stå ut mer i HA jämfört med SHL med tanke på att det är mindre struktur i HA, medan SHL är mer uppstyrt.

Sundström är väl ett ganska bra exempel på en spelare med utmärkt hockey IQ, han var ingen poängspruta i NHL, men när han gick till SHL så var han i topp i flera år (även om hans medspelare var utmärkta) tack vare hans överlägsenhet i speluppfattning.

Därför är EJK alldeles underbar att få behålla, beroende på konkurrens inom laget tror jag att han absolut kan utmana om första centerplatsen. 34 poäng är inte illa pinkat, med lite mer skärpa hos medspelare och hans eget avslut så tror jag defnitivt att det kan bli en trevlig säsong sett till hans produktion.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Eller, för den delen en spelare med skadehistorik såklart...
Kommentera