1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479732 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2351252

Sv: Apropå ingenting...
Filiphm:

Alltså alla vänder på detta så det ska passa deras resonemang.

Det är väl ganska klart att man inte kan satsa på spelare i Februari och lägga stora pengar på spelare, speciellt inte när man vet att vi låg efter budget eftersom vi drabbades hårt av restriktioner och tappade hemmamatcher samt att vi fick inställda evenemang. Där och då såg vi knappast ut att göra ett plusresultat och att då börja köpa lös spelare för 1m och ge en saftig lön är ganska farligt spel.

Widebro kan ju inte se in i framtiden och veta att vi lottas mot Löven och att det går till bäst av sju med fulla hus och genererar bra pengar.

Där i Februari var det nog helt rätt beslut att inte lägga för mycket pengar på truppen eftersom vi låg efter budgetmässigt. Nu med facit i efterhand kan alla tycka att det skulle ha satsats, men det är ju enkelt när man inte har ansvar för en förenings ekonomi eller en budget.

Vi har varit nära konkurs och jag vill inte uppleva det igen, därför känns det tryggt med Widebro som styr skutan och tänker stabilitet först och främst.

Var istället glad för vilken jävla vändning vi lyckats med rent ekonomiskt, vi har en grym stabilitet och vi satsar både på juniorer och ett damlag och trots det genererar vi fina resultat. Skulle gissa att vi är den klubb i HA som har stabilast ekonomi samt att vi även slår vissa klubbar i SHL.

Det är något att vara stolt över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Skulle tro att vi även gick bet på McKenzie.

Georgsson försökte säkert mjölka ur varenda spene efter att HV satt marknaden ur spel och lastat upp rekordsummor för Powell. Han kunde ju bara peka på vad HV betalade... Hinken kände nog att "då får det vara", istället för att böja sig för sådant rävspel.

Men likväl intressant hur snabbt folk är villiga att rasera den lilla stabilitet man precis har byggt upp, apropå de som fortfarande tycker att det hade varit rimligt att försöka matcha HV på värvningsfronten.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: japp och det jag tycker är bra är att givet vad som var känt då så valde man den mer konservativa och säkra vägen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: ja det är lätt att vara efterklok, det kunde lika gärna blivit förlust i kvartsfinal eller blivit semifinal mot karlskoga, inte lika mycket publikfest och då hade nog resultatet sett annorlunda ut, särskilt om det värvades in någon mer dyr spelare och då hade tongångarna varit att modo "slarvar med ekonomin ett år när hv ändå var självklara att gå upp"

håller med om att hinken hade kunnat agera snabbare efter det blev ohållbart med modigs men det är säkert nåt han lärt sig också, trots allt första året han är sportchef
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Nej därför ja skrev att Kelleher var för dyr. Men att ersätta Modigs kunde man ändå ha gjort tidigare än sista dagarna när man blir mer desperat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Skulle man gissa på två faktorer som gjort lag som Frölunda, FBK och HV framgångsrika över tid är bra ekonomi. Det har givit dem möjlighet att köpa bra spelare, bra tränare och fylla på under säsong när det inte gått enligt plan. (Om man ser HVs debacle som ett undantag).

Jag ser gärna att vi blir ett sådant lag i HA så länge vi blir kvar.
Kommentera