1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481576 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2387679

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Gavelo:

"nu kom passningarna där dom skulle men mottagaren var på fel plats eftersom många inte gjorde jobbet."

Passningsläggaren har ju ett ansvar att sätta pucken på bladet oavsett. Enligt ditt sätt att se det så hade vi bra passningskvalitet eftersom vi la pucken där det ska vara en spelare. Att det sedan gick en meter framför eller bakom beror alltså på mottagaren och inte passningsläggaren?

Håller inte med dig alls. Nr1 är att sätta passningarna på bladet oavsett ifall medapelaren är lite fel i position, man kan ju inte bara slänga iväg den i blindo dit det ska vara en spelare, som passningaläggare måste man ju hålla upp huvudet och träffa blad, inte skridsko eller missa.

Problemet igår var nr1 att de som hade puck hade för dålig kvalitet i passningarna och då försvinner farten helt.

Sedan ska man kritisera forwards så kan man göra det eftersom de inte jobbade sig till öppna ytor tillräckligt ofta.

Att passningaläggarna var det stora problemet tycker jag syndes tydligt vid flera omställningar. Vi ställde om precis som vi brukar och spelarna fanns rena för en omställning, men passet till dem var under all kritik och gick bakom dem, eller 1.5m framför eller missade helt och gick till icing.

Man får fart framåt och offensiv av bra passningsspel. Sedan måste så klart spelarna jobba sig till öppna ytor, men detta handlar sällan om fart utan rätt inställning och vilja att tävla för att leta upp dessa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Rytter: Nu tycker jag du tänker lite fel här.
När man tränar så tränar man på att slå passningar till medspelare i fart, alltså passningen skall komma visst antal meter framför spelaren man passar till, man har inte tid att avgöra spelarens fart alla gånger utan man slår den på det sättet man övat på och som systemet bygger på.

Igår slog vi passningar som såg ut att vara helt värdelösa för att dom gick till iceing gång på gång och det har att göra med att vi inte spelade med fart och åkte skridskor som vi (dom) övat på varje träning mest troligt.

Sen fanns det givetvis passningar som bara var dåliga men det är ju inte så att alla Modospelarna glömt bort hur man slår en passning från ena dagen till den andra utan här anser jag iaf att det stora problemet var arbetsinsatsen och farten som skapar ett dåligt passningsklimat.
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Rytter: Jag är mer inne på Gavelo. Om man inte åker i full fart är det ofta passningarna kommer fel. Att passningarna automatiskt blir bättre än man är påslagna, men givetvis är det lite hönan eller ägget. För dålig skridskoåkning så passningarna kommer fel eller för dåliga passningar så skridskoåkningen blir meningslös.
Kommentera