1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481565 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2387683

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Rytter: Nu tycker jag du tänker lite fel här.
När man tränar så tränar man på att slå passningar till medspelare i fart, alltså passningen skall komma visst antal meter framför spelaren man passar till, man har inte tid att avgöra spelarens fart alla gånger utan man slår den på det sättet man övat på och som systemet bygger på.

Igår slog vi passningar som såg ut att vara helt värdelösa för att dom gick till iceing gång på gång och det har att göra med att vi inte spelade med fart och åkte skridskor som vi (dom) övat på varje träning mest troligt.

Sen fanns det givetvis passningar som bara var dåliga men det är ju inte så att alla Modospelarna glömt bort hur man slår en passning från ena dagen till den andra utan här anser jag iaf att det stora problemet var arbetsinsatsen och farten som skapar ett dåligt passningsklimat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Gavelo: Jag håller med dig. Man slår en passning framför spelaren, men då farten saknas blir det fel. Då börjar man fundera och det som borde ske naturligt blir plötsligt svårt.
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Gavelo:

Och de passningar som gick bakom eller mitt på skridskorna då? Berodde de också på avsaknad av fart. Låter ju ologiskt eftersom de då skulle gå framför ifall farten var problemet.

Klart man tränar på åkvägar och positioner, men samtidigt är det inga robotar som blinpassar på en given yta hela tiden och de som lägger passningarna måste kunna justera passningarna beroende på vart medspelaren befinner sig. Så pass dynamiskt är det.

Jag hävdar att igår var vi inte tillräckligt bra med puck och det är där problemen uppstår. Löven var bättre i spelet med puck och fick med sig farten och sårade oss.
Kommentera