1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480474 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2397823

Sv: Apropå ingenting...
Dom får gärna bygga fler kärnkraftverk om dom vill, men då ska dom byggas i södra Sverige där dom behövs inte gömma dom uppe i Norrland, och dom ska inte sitta och låtsas som att bygga ett kärnkraftverk som i värsta fall kan ta 10+ år att bygga är någon lösning på problemen nu.

Vill dom ha en snabb lösning så är tyvärr vind och solkraft dom snabba lösningarna, tråkigt nog vill dom ju inte ha sånt i södra Sverige för det förstör utsikten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: "Dom får gärna bygga fler kärnkraftverk om dom vill, men då ska dom byggas i södra Sverige där dom behövs inte gömma dom uppe i Norrland"

Redigerar mitt inlägg; Läste först att du ville att det skulle byggas i Norrland. Sorry.**

Problematiskt i sig eftersom att nuvarande lagstiftning gällande kärnkraftetablering gör det omöjligt. Detta på grund av att all nyetablering av kärnkraft måste ske på redan befintlig kärnkraftsverksamt område. Dvs, det finns ingen etablerad kärnkraft i Norrland och således ej möjligt att genomföra.

Många med mig hävdar snarare överföringsbrist. Rimligtvis bör vi kunna överföra enklare inom landet snarare än att exportera. När tömdes vattenmagasinen i Sollefteå senast till exempel? Vi har en enorm reserv som bara ligger och gungar uppe i norr.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Du har tyvärr gått på propagandan (jag jobbar inom byggbranschen). Vindkraft tar inte 2-3 år att bygga som vissa politiker påstår, det tar i regel 10-15 år för att få alla tillstånd på plats. Dvs ungefär som ny kärnkraft. När man pratar om 2-3 år syftar man bara på själva byggtiden, men det är inte det som tar tid.

Vidare så måste icke-planerbar energi täckas upp av en lika stor mängd planerbar energi. Vilket innebär att ju mer vindkraft och solkraft du brygger, desto fler anläggningar som bränner fossila bränslen måste du bygga. Du kan inte ha ett elnät som bygger på att det blåser och att solen skiner.

Det är bara att titta på Tyskland som idag bränner mer kol än innan sin "gröna omställning".
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: lite ledsen jag drog upp den här diskussionen som blev avsevärt mer politisk än jag tänkte. kan man fortsätta i en specifik politik/el-tråd?
Kommentera