1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427410

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Tarasov: Samtidigt är ju laget som väl går upp i ett sånt sjukt underläge första säsongen i SHL, det är ju som gjort för att man ska åka ur igen? Håller inte med om att det är fullt ut ”självreglerande” när man får värva sist av alla, träna ihop sig kortast tid av alla plus att man får minst pengar av alla för att man måste betala en jäkla fallskärm på 6 millar. Tycker systemet redan nu är byggt för att gynna 4-5 storklubbar i toppen. Dom som aldrig riskerar att åka ur (nästan aldrig HV71). Kolla bara hur HV agerar nu, dom ligger risigt till och har snart omsatt ett helt lag under säsong. Är det 7-8 spelare dom köpt nu?

Eller jo visst det är självreglerande men på ganska orättvisa grunder.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle:
Du tänker att lösningen är stängd liga då? Håller med om att fallskärm borde delas mellan alla lag och inte det som går upp.

Ett litet ämnesbyte med HV men Ja HV har goda förutsättningar men det bygger på att de skött sig/lyckats under flera år.

Är övertygad om att klubbar kommer gå upp och etablera sig även framöver. I princip är det väl bara Färjestad som varit konstanta i toppen i nästan 30 år, i övrigt har vi haft ruljans. Det har snackats om att ligan är ”stängd” i över 20 år, men lag byts ut och kommer bytas ut framöver.
Låst ämne