1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481416 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427414

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle:
Du tänker att lösningen är stängd liga då? Håller med om att fallskärm borde delas mellan alla lag och inte det som går upp.

Ett litet ämnesbyte med HV men Ja HV har goda förutsättningar men det bygger på att de skött sig/lyckats under flera år.

Är övertygad om att klubbar kommer gå upp och etablera sig även framöver. I princip är det väl bara Färjestad som varit konstanta i toppen i nästan 30 år, i övrigt har vi haft ruljans. Det har snackats om att ligan är ”stängd” i över 20 år, men lag byts ut och kommer bytas ut framöver.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Tarasov: Du har rätt i att klubbar som Färjestad har förtjänat den buffert dom har eftersom dom varit framgångsrika så länge men jag ser verkligen ingen poäng med att Oskarshamn byter plats med Timrå. Eller att ett Mora byter plats med Leksand eller ett Karlskrona byter plats med Modo. Säger inte att dom klubbarna är så jäkla mycket mindre än Timrå, Modo, Leksand men det är ju faaaan ingen som bryr sig om hockey i Oskarshamn eller Karlskrona? Visst finns det en respektabel charm med att kämpa sig upp från ingenting och vinna men SHL är ju en helt annan varelse idag än för 20 år sedan. Växjö kan vinna tre sm-guld på fem år och ändå ligga i botten av publikligan. Samma resonemang med Skellefteå. Om det nu bara är en penningsport, varför lura oss att det är charmigt när Bofors får ett lyckoår och går upp i SHL bara för att köpa chips och relaxrum för hela slanten och åka ur igen?

Stäng skiten och låt 20-24 lag få värva dom bästa spelarna så att slutprodukten blir sexig nog att titta på.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Tarasov: Det är väl hela grunden i idrott att alla skall kunna ha chans att gå långt i seriespel/ Divisioner. Titta på Östersund eller Häcken i fotboll. Växjö och Oskarshamn i hockey. Eller när lilla Väsby gick upp. Sånt är ju roligt.
Låst ämne