1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

422898 inlägg · 4024 ämnen

Inlägg #2443327

Sv: Södertälje SK - MoDo Hockey 2023-01-11
Rytter: En bra/nödvändig förlust. Även om det kanske inte finns något som en bra/nödvändig förlust så känner jag att denna är just det. Kan inte minnas en match där vi spelat med så lite ödmjukhet som ikväll.

Jag tror att matchen ikväll var särdeles nyttig inför kommande slutspel. Finns mycket video att titta på efter den här matchen, många läxor att lära. Tycker inte att någon spelare, bortsätt från kanske Södergran, gjorde en helgjuten insats men jag känner samtidigt att vi kommer ha nytta av debaclet.

De långa anfallen med mycket snurr i anfallszon kräver mycket bättre noggrannhet kring linjerna. Sen gjorde Tälje en riktigt bra match. Brickley bedöms inte ikväll men jag tycker inte att hans prestation gav mig något annat än gråa hår. Tycker vårt PP är sönderläst och att vår box var feltimad hale tiden.

Den här matchen kommer Karlin kunna dra nytta av och jag hoppas att det kommer ett par till innan det beger sig. Det kommer bli ett antal sådana här plattmatcher innan drar igång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - MoDo Hockey 2023-01-11
Esox: PP sönderläst? Saken är den att vi helt enkelt saknade tempo i passningsspel och under skridskorna. Dra upp tempot och flytta in EJK i andra pp så sitter de där igen. Vi är fem och de är fyra. Det är alltid någon som år omarkerad, så dra upp tempot bara.

Sedan tycker jag de som kritiserar kritiken är lite ensidiga också. Jag och många andra kritiserar Karlin for att ha ej svaghet gällande sammansättning av kedjor/backpar.

Det innebär verkligen inte att jag tycker Karlin brister i något annat. Tvärtom håller jag honom som seriens bästa coach, även om han alltså har en svaghet där, som kan stå oss dyrt. Vi måste få igång fler spelare och det är väldigt tydligt att vissa absolut inte passar ihop. Man kan spela andrakedjan i ett år och de kommer förmodligen ändå inte klicka.
+3
Kommentera