1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2443398

Sv: Apropå ingenting...
Statler: Jag tycker att det är lite orättvist att plocka en match där man går in med lite fel inställning. Då kommer man alltid kunna dra sådana slutsatser. Det är klart att vi upplevs svaga defensivt, när de flesta uppspel vi slår går till en stillastående eller långsamt åkande spelare. När vi vinner puck har vi ingen som egentligen vill ha den, så vi blir överkörda av motståndarna. Inte minst Brickley verkade vilja vårda pucken, men hittade ingen att passa den till. Och dessutom var det ett fasligt drällande i anfallszonen utan tredjeman som säkrar.

Jag vill gärna tro att vi absolut har matererialet att vara bättre i det här slutspelet, men det bygger på att vi åker mycket mer skridskor och får igång passningsspelet. Varenda gång vi inte fått upp farten har det sett likadant ut, även om SSK igår kanske var det lag som varit klart bäst på att stoppa oss. Mot Löven var det ändå väldigt jämt, men igår var helt klart SSK bättre på alla sätt och vis. Undrar om de inte var det bästa laget vi mött hittlls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Löven vill spela mer i anfallzon än Tälje. Det blir en jävulsk skillnad.

Vi kan också transportera mer puck, inte slå en passning över blå. Precis som du är inne på så har vi materialet, både på back- och forwardsidan. Vi kan alltid lägga djupt och köra på det.

Jag ser inte vårt material som något problem (avseende skills eller storlek) för att gå hela vägen i år men det blir vad det blir i slutändan. Jag är tacksam för att vi får dra några tork nu i Jan, att de inte kommer senare i slutspelet.

Täljematchen är en underbar läxa, det är precis så ett 1/4 lag kommer spela och vi behöver jobba hårt och vara ödmjuka. Jag tycker oftast att vi gör just det, bortsett från Sven (allt som oftast), Bernie och Näsan. Sven kan nog ta sig och vi behöver inte göra oss av med honom just idag.

Konkret så innebär det att du inte slår flippmacka i egen zon till en stillastående spelare, precis som du inte gör det på anfallsblå. Vi har skillsen för att klara Täljes press i denna match men vi är lite sköna, lite sköna överallt.

Sen avseende igår så tycker jag Brickley kunde spelat bättre i egen zon. Han är AHL, NHL men han har noll press från min sida de 3 första matcherna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker det sett rätt dassigt ut under en längre period, ända sen Woods blev skadad. Men tendensen att det är problem mot lag som spelar tight som SSK. Som du säger när farten inte finns ser det inte bra ut. Jag befarar att det här såhär det kommer se ut i slutspelet. Visst var det jämnt mot löven men ändå alldeles för runt. SSK var väldigt bra men matchen igår bekräftar mina farhågor att vi inte har kan spela slutspelshockey. Håller med om materialet som borde passa så hoppas det tar sig.

Jag låter väl som värsta pessimisten nu och hoppas jag har fel men jag ser inte ett lag som kommer spela om shl-platsen utan det blir platt fall mot något tungt defensivt lag.
Kommentera