1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474676 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2443402

Sv: Apropå ingenting...
Statler:
Jag tycker att defensiven som helt är lite bättre särskilt under Karlin, vi känns välorganiserade. Däremot kan vissa spelare förlora sina dueller, de gör väl alla någon gång men Näsen kanske oftare än Ingman.

Tycker även att vi fått till målvaktsspelet. Skulle vara kul om Tex kom tillbaka snabbt nog.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Håller med om att den är bättre än förra säsongen och ingen är perfekt. Vi får också ta det goda med det onda när det gäller våra offensiva backar. Och det är klart det är ett pris att betala för att spela offensiv hockey.

Men min läktarproffs summering hittills under säsongen är att vi inte har tillräckligt bra försvars- och målvaktspel för att nå längre än förra säsongen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Ja defensiven är bättre under Karlin än under Åsnan. Där kunde det stundtals vara väldigt virrigt när vi fick tryck mot oss. Känns ändå som vi har en grundstruktur i försvaret som fungerar och gör att det är svårt att skapa rena chanser mot oss och vi får ofta ut motståndarna mot sargen.

Sedan kan Karlin lägga upp vilken taktik och spelsystem han vill, det kommer alltid komma situationer där en spelare förlorar sin duell, där en puck studsar konstigt, där en spelare tappar skäret och inte hinner med osv och det går inte att försvara sig emot mha spelsystem.

Men tycker vi är duktiga på att minimera antalet klara/farliga chanser mot oss från slottet, och motståndarna måste verkligen jobba och stå för fina prestationer för att skapa sina chanser.

Försvarsspelet under Ville/Styf tänker jag inte ens kommentera för det går inte att kalla försvarsspel.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Det är klart att vi har bra defensiv. Vi är det lag som släppt in minst antal mål och det är inte bara tur...
Kommentera