1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474583 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2459938

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky:

Blir ju lite stressad av att Dickinsson är borta och vi kan tvingas till att helt kasta om i kedjorna med bara några få matcher kvar. För får Dick mer än 2-3 matcher innan slutspel är det en bonus.

Därför jag skrev förslaget att försöka spela ihop laget nu och gör så lite ändringar som möjligt (men går ju att ändra under match till de som spelat ihop tidigare om det ej funkar).

Woods-Vela-Aagaard
Tycker jag har nått att bygga vidare på. Fina kombinationer och lösningar runt sargerna och kommer till farliga lägen. Med en högerskytt får vi dessutom lite andra avsluts alternativ i offensiven. Lite svagare än med Dickinsson men vi kan förutsett att alla är skadefria spela ihop denna kedja hela vägen fram till slutspel och ge de 13 matcher ihop.

Halloran-Dickinsson-Wernblom
Tar vi in wernblom snart kan han få 8-10 matcher att bygga kemi med Halloran. Niederbach har centerplatsen på lån tills Dickinsson är tillbaka. Dickinsson går in direkt som center med två yttrar som förhoppningsvis fungerar tillsammans och hittat kemi. Gör hans intåg enklare än om han går in i en helt nykomponerad kedja med woods/vela. Tror denna kedja har potential att bli vår förstakedja i ett slutspel då den har det mesta.

Sedan hur vi formera oss i tredje/fjärde lägger jag mindre vikt vid, men önskar samma här att man låter spelare fortsätta ihop så mycket det går. Ohlsson-EJK-OP/Sven kan gärna få fortsätta som fjärde.

Södergran-AP-Niederbach (alternativt Niederbach som center) får in lite mer kreativitet i niederbach och kan eventuellt hota mer offensivt i 5 mot 5.

Så tänker jag som ett alternativ för att slippa ändra för mycket i kedjorna när Dick är redo och förutsatt att wernblom ansluter.

Utan wernblom blir det enklare. Niederbach kan gå center och Vela på en kant.

Blir intressant att se hur karlin tänker och löser detta.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Woods, JD och. Aagaard har ju spelat stora delar av säsongen tillsammans redan så där blir det ju inte en lång inkörningsperiod när JD är tillbaka, fram tills dess kan man låta Ejk centra, det skulle innebära att man kan sätta en 2:a och 3:e formation med Haloran, Vela, Werner (eller vem som ansluter) och Ap, Niederbach , södergran (vem som centrar är upp till Karlin) redan nu och spela ihop dom ordentligt.

Aagaard - Ejk -Woods
Haloran - Vela - Wernblom
Ap - Niederbach - Södergran
Olsson - Jacobsson - OP
Sveningsson - Mannberg

När JD är tillbaka byter han med Ejk som i sin tur tar Jacobssons plats
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: vad sägs om:
Woods - JD - Aagaard
Halloran - Nieder - Werner
Vela - Adam P - Mannberg
Sebastian O - EJK - Södergran/OP
Extra Sveningsson
Låst ämne