1150x200-header2.png

MoDo Hockey

466042 inlägg · 4070 ämnen

Inlägg #2544382

Sv: Silly season
*1921*: Och då är det väldigt uppenbart tre till fyra. Här tolkar alla det som minst fyra, vilket är min poäng.

Tre till fyra kan betyda tre. Då måste Ranta, Woods, Dickinson eller någon annan spela i första. Svårare är det inte.

Då ser jag hellre att man räknar med tre och blir glad om det blir fyra, istället för att sväva iväg. Att kanske centerlinjen blir densamma med Dickinson, Niederbach, AP och EJK i den ordningen. En frisk och vältränad Dickinson anser jag kunna spela i en förstakedja.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: tycker själv att man inte ger laget chansen om man går in med samma centrar som man hade i HA.
Det kan gå vägen, men är ett rejält risktagande.
Som nykomling så behövs en ytterst effektiv 1a formation. Som kan rädda vinsten om de har en bra dag.
Till skillnad mot de flesta andra lag i ligan så har vi bara råd med en dyröres trio. Sen får vi hoppas vi får ihop en matchvinnande 1a och en förvånande bra 2a.
Om det sen är de tre nya i 1a och vår HA 1a som 2a låter jag vara osagt.
Men ser vi historiskt på det, så har övertro på den trupp som gått upp betytt svårigheter.
I alla fall vad jag kan minnas.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ja, många har kanske tagit det här med att en ny toppkedja ska in lite för bokstavligt. Tanken är kanske inte nödvändigtvis att de vi värvar ska komma 1:a, 2:a och 3:a i interna poängligan, utan det kanske snarare handlar om att få in spelare som är vana att spela på en hög nivå.

Häggström producerade ju rätt bra bredvid Foppa, Yetman öste in poäng tillsammans med Sundström och Skröder - Kanske man tänker sig att en spelare som Woods kan vara en stjärna i en toppkedja om han får tillräckligt duktiga kedjekamrater?

Jag kan spontant tycka att det är lite smart att göra på det här sättet också. Hade man värvat en hel powerplayfemma med etablerade stjärnor och sagt till Woods, Big Dick, Bernhardt och gänget "Sorry, nu åker ni ner ett hack i hierarkin", så är det knappast bra för motivationen, framförallt om de nya spelarna som kommer in och åker runt och anser sig vara givna på förhand.

Att då istället kanske plocka in en powerforward som kanske inte nödvändigtvis är den som öser in poäng, men som kan göra att Woods och Big Dick får ut mer av sitt spel känns rätt smart när jag tänker efter. Sedan om man kallar det för första- eller andrakedja är ju egentligen rätt irrelevant.
+10
Kommentera