1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480082 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2544434

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Men, som man påpekat här inne så gick vi upp utan en sådan hierarki. Vår styrka var att vi hade mycket bättre secondary scoring och inte satt fast i förlegade strukturer. Där Löven skulle gå upp med en dyr tydlig förstakedja. Där DIF hade en första och en andra med Krüger samt Klasen.

Jag tror att förlitar vi oss på en förstakedja åker vi ur. Kan vi omsätta vårt tänk till SHL och ha en stark bredd har vi stor chans att klara oss kvar.

Vi gick upp trots en förstakedja som var en bra bit från normal klass, trots att vi enligt många var sämre än DIF och Löven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: håller med. Dom år det gick utför i shl för modo så hade vi ofta spelare i topp i poängliga men tappade matcher på dålig defensiv och bredd på övriga kedjor. Ta tex 2010, succa vinner poängligan, men modo slutar 9a. Risken är att man lägger för mycket pengar på toppkedjan och resten blir aldrig någon ordning på.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: nu ser jag nte behovet av 1 superkedja HA så som jag tror vi behöver det i SHL.
Anledningen är precis det du skriver secondary scouring. Och att vi SHL knappast kan räkna med att ha 2st backar i topp av totala poängligan. Vi kommer få otroligt mycket lägre secondary scouring o därav så behöver vi en dunderbra 1a.

Visst, om dicken o woods spelar som i höstas o Bernhardt bara fortsätter o kör sitt race, så kanske det går vägen.
Men jag tror dessa kommer producera klart mindre.
Och är nte så säker Niederbach kommer klampa in o kunna producera. Vi kan bara hoppas det fungerar.
Men jag tror det är en bonus och vi behöver en riktigt bra 1a som kan stjäla lite poäng ibland.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: det är extremt viktigt med secondary scoring som du säger. Men vi kan inte gå in med tanken att vi ska ha två andrakedjor.
Vi hade tydlig bredd i allsvenskan men vi hade framförallt spets i bästa backpar, och bäst förstakedja tills dom gick sönder. Sedan hjälpte det naturligtvis att vi hade den där bredden när skadorna kom.

Men ska vi överleva i shl när skillnaden är större än någonsin mellan ligorna så kommer vi behöva spets. Och med spets så menar jag att det ska vara spelare där man vet att man får poäng. Sedan om andrakedjan om man får kalla den det med Woods och Dickinson spelar bättre i någon match så måste vi ju ha en ledarstab som kan se det och spela dom som är heta. Sedan är det klart att dom man värvar ska vara bra karaktärer med men vi kommer behöva spets!
Kommentera

Sv: Silly season
Skulle Ryan Lasch kunna vara ett namn för MoDo? Rutin, PP-specialist
Kommentera