1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482261 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2571655

Sv: MoDo Hockey - HV71 230926 Hemma
Hakning-Henrik:
Det var därför jag skrev 4 lag inom parantes i HA.😉

Och när det gäller din fråga kring Big Sam så i allera högsta grad är dom inblandade.
Södergran är ruggigt tung när han är inne.
Skapar lägen hela tiden.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - HV71 230926 Hemma
Vi fortsätter att bygga på vår framgångsrika väg i anfallsspelet som vi hade i Allsvenskan. Tycker det är en klok väg att gå, i stället för att vara traditionell och helt plötsligt byta spelstil för att vi nu möter hårdare motstånd.

Vi kan alltså fortsätta att utifrån vår spelartrupp bygga på det vi är bra på, men uppenbart är att ledarna förstår att vi måste bli bättre och ägna större tid i den defensiva delen.

På ett sätt påminner vi om Östersund i fotboll när de var nykomlingar i Allsvenskan 2018. De gjorde precis det. Byggde på sin intränade anfallsfotboll som påminde om Spaniens Tiki-Taka fotboll. det tog de andra lagen helt på sängen. - Så gör inte en nykomling. Tycker att det var en av de vackraste fotbollsmatcher jag sett i Allsvenskan någonsin. Ösersund klarade inträdet i högsta serien med bravur den säsongen, trots att de spelade med spelare som inte skulle platsa i de flesta av de övriga lagen i serien. Däremot växte många av spelarna under den säsongen med oväntade karriärsalternativ efter det.

Nu senast så var vi riktigt bra och bättre över en hel match än tidigare. De första fem minuterna, typ var ju däremot väldigt passiv. jag tror att man hade pratat innan om att vi inte bara får köra som idioter från början, med tanke på hur trötta vi blivit och hur hårt straffade vi blir när det händer. Det verkade, enligt min teori, att vi i stället blev passiva och lite tveksamma i uppspelen. Det höll på att straffa sig. Nu gick det vår väg och vi fick chansen att växa in i matchen lite klokare och hälsosammare än i tidigare matcher,

Trots att vi fick matchen vår väg så hade vi ändå en och annan liten dipp i vårt spel där HV71 kunde skapa chanser. Det var ganska kvalificerade chanser, men Lassila vår hur stabil som helst som sista utpost. En sämre dag där och vem vet vad som hade hänt.

Summa summarum då gjorde en riktigt bra match där vi red igenom de små dipparna, dessutom utan att glömma att göra det vi är bra på. Så var det inte mot Timrå, där vi tappade vår farlighet eftersom. bar små instick av kontringar som inte bar frukt. jag bortser från vår fantastiska avslutning i spel sex mig fem när vi tog ut målvakten.

Speciellt på hemmaplan så kommer vi nog att kunna pressa vilket lag som helst. Frågan är nog bara hur effektiva motståndarnas kontringar är. Så vi kommer antagligen att gå på ett par lärorika plumpar, även hemma.

Irriterande igår är hur kommentatorerna och även journalisterna i deras artiklar glömmer bort Näséns otroliga passningsspel i anfallzonen. Första till Woods var skitsnyggt, men alal glömde bort Näséns passning till Bernhardts mål Det var ren Näsén/Bernhardt-magi. Så de kan även på den här nivån. Nu verkar nu Näsén ha haft psykologisk ledning för att komma över sina demoner vilket gör honom till disciplinerad i speluppbyggandet. hoppas att han kan vidmakthålla den för honom onaturliga inställningen så att han kan bli psykologiska "frisk".

Klagade på Niederbach "indianare" i egen zon förra matchen där han tydligt tappade självförtroendet efteråt. I den här matchen stod han för en helskön defensiv insats och en av de snyggaste agerandena när han tacklade ut både spelare och puck ur zonen när HV försökte hålla tryck på oss,. Det var enligt mig en av matchen stora behållningar.
Låst ämne