1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480475 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2634997

Sv: Apropå ingenting...
Andraassist: vad tror folket här, kommer Modo kunna hålla undan 13:e platsen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE:
Lördagsmatchen mot Mif känns avgörande hur resten av den här säsongen kommer att bli.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE: Jag tror att det blir tufft. HV har kommit ikapp så nu kommer det att bli nerv. Vi har ju helt glömt bort hur det är att ta trepoängare. Malmö är laget som vi får hoppas är sämre än oss. Lyssnade på senaste avsnittet i hockeylabbet (bra podd förövrigt!) och tyckte att de hade bra uppbackning på sina argument när de med statistikens och deras känsla tippade sluttabellen. Malmö och Oskarshamn gör upp i kval. MoDo och HV hamnar i ingemansland. De trodde att det kommer stå mellan HV, MoDo och Malmö vem som får spela kval, helt enkelt och att det kommer att bli en rysare. Jag delar deras analys helt och hållet. Matchen mot Malmö i slutet av säsongen kommer bli nåt, tror jag. Hoppas många MoDoiter i södra Sverige kommer att vara där.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE: Bra fråga, då vi inte längre har de där riktigt bra insatserna. Under hösten kunde man vara så imponerad över att laget "satt ihop", men just där brister det nu... T.ex. en och en halv månad sedan vi kom ifrån en match utan att släppa in 3 eller fler mål, så "laget" som är vår styrka verkar inte räcka till i nuvarande form.

Men det är ju hockey. Helt plötsligt hamnar någon spelare i ett stim och får kanske med sig andra i det, och där igenom kan lagspelet återuppstå också. Ibland kan det behövas någon positiv injektion som trigger, t.ex. om Jacobsson klev in och klarade av en topp 6-roll till skillnad från Hutsko osv.

Eftersom man under säsongen har sett att det ändå kan gå med vår trupp så låter man väl inte den här svackan i helhetsprestationer styra ens bedömning allt för mycket. Det SKA GÅ att vi hittar tillbaka och stänger ner motståndarna centralt, där alla spelare kuggar i, och därmed inte behöver släppa in fler än två mål bakåt. Tror vi klarar det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE: I slutändan tror och hoppas jag det. Måste täta till defensiven dock.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE:
Det tror jag, tycker spelet de 4-5 senaste matcherna sett bättre ut.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoakimE: Jag tror det. Jag hoppas dels att vi hittar tillbaka till ett mer energiskt spel och skapar mer chanser, men också att framförallt Malmö fortsätter ha rejäla problem. De har en väldigt tunn trupp och väldigt mycket skador. Då tvingas många spela mer än de kanske borde och risken för dem är att de kommer att fortsätta he en hel del på skadelistan.
Kommentera