1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481015 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2663268

Sv: Silly season
BobbyG:

Ja nått sådant känns troligt.

Ska vi bli bättre nästa år måste vi fylla på lite uppifrån. Frågan är dock ifall man verkligen tänker sig Woods i en tredjekedja, kostar ju enligt uppgift runt 175k/mån och det är väl en dyr spelare för tredje. Kan bli så att Olofsson är tänkt med Ranta och sedan Woods/Aagaard i andra, så det blir 1 FW (Olofsson) och 2 C vi köper till första och andrakedjan.

Men har vi råd gillar jag den uppställningen du skrev ner, känns som tredje blir betydligt mer spetsig med Woods och Niderbach med Sam istället för Walli och Södergran.

Att vi släpper Brickley, Folin. Wahlberg tar jag för givet, speciellt eftersom vi förlängt med Berg och Bernhardt. Vi kan ju inte förlänga med så många fler ifall vi ska bygga om backsidan. Rubins är väl den jag skulle vilja behålla av de med utgående kontrakt. Tror han skulle kunna göra det bättre än Byström i tredje backpar då han är betydligt mer defensivt inriktad och en BP spelare. Noren är väl den unga back man hoppas ska få chansen och ta en plats i truppen som sjunde/åttonde back, ser tyvärr inte att Styf har kvalitén att bidra i SHL nästa år, han ska nog satsa på några år i HA och bli en toppback där först och slå sig in i ett lag på övre halvan, Mora vore en bra plats för honom.

Sedan är det dags att släppa AP och EJK, även om jag gillar bägge och de har presterat ungefär som väntat och varit viktiga i vår resa tillbaka och etablering. Vi måste öppna upp plats för Jacobsson nu när vi investerat i honom och haft honom på tillväxt/introduktion första säsongen. Han måste få en chans nästa år så man kan utvärdera på riktigt. Är ju dessutom förmodligen billigare än både AP och EJK så där frigörs pengar till andra delar av laget. En fjärdekedja där man kan varva Ohlsson, Södergran, Jacobsson, LP och OP skulle kännas ok. Vissa av dessa har dessutom möjlighet att kliva upp i andra kedjor vid skador och avstängningar tänker då på Södergran, Jacobsson och LP.

Walli har ju en spelstil som få i modo saknar, är rivig och kämpar och sliter. Är tveksam till förlängning, men ifall han kan acceptera en roll längre ner i laget och en acceptabel lön är det ingen dålig spelare att ha i en trupp. Men troligen skulle han behöva gå till ett allsvenskt lag och lira en förstakedja för att få igång sin offensiv, för det finns nått där med skott och vilja att ge sig in framför mål och bryta in på mål. Men det lutar åt att jag tycker vi ska släppa honom och satsa på våra egna spelare och ge de chansen istället, i nästa års lag borde han vara en spelare för fjärde och då ser jag hellre att vi lyfter upp egna spelare och billigare spelare där.


Blir spännande att se hur Hinken tänker kring laget. Silly är en rolig tid.

Ska vi in med 2 FW så slår jag ett slag för Kaut i första eller andra, 29p på 30 matcher i Tjeckien, högerskytt med en spelstil jag gillade när han var här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Håller med om det mesta förutom att släppa Brickley! I övrigt en bra analys av läget.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Kaut måste ju hit! Hans glädje efter mål och den kramen han gav glömmer jag aldrig.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: kan tänka mig att det på pappret inte spelar så stor roll om woods och sam är tredjekedja eller inte men det är klart att det rent lönemässigt kanske inte är hållbart med fem forwards med höga löner + två centrar
Kommentera