1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481599 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2685138

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Fast det konstiga med HA är ju att den förmodligen aldrig varit starkare, trots att skillnaderna ökar. Visst är det lätt att peka på att man har några riktigt attraktiva lag i toppen, men det finns en charm med spelsättet i allsvenskan som inte alls finns i SHL. Hade Växjö och Frölunda spelat som Mora eller DIF skulle attraktionen vara mycket större i SHL, men nu är det som någon lagt en blöt filt över SHL.

Det är klart att en degradering drabbar organisationen ordentligt, men så farligt har det ändå inte varit. Brynäs, DIF och HV har alla åkt ut och den där fallskärmen på 7 miljoner har väl nästan undantagslöst gått till nya spelare. Inte för att för att säga upp personer runt laget. Vi klarade oss till elfte plats med en allsvensk organisation, så jag tycker det är är lite överdrivet.

Och det hela är självförvållat. Hade inte SHL varit så giriga skulle fördelningen varit jämnare och det hade inte varit samma panik om man åker ur. Se på hur bra fotbollen klarar det, men där har man fördelningen 75/25 också istället för 95/5 eller 90/10.

Sedan charmas jag av att det finns en rättvisa i fördelningen till lag som inte baseras bara på publik. I la liga får Real och Barcelona 40% av tv-avtalet och resterande lag får dela på 60%. Är det märkligt att det alltid är samma lag i toppen på ligan? Det är inte heller så att de hade behövt den överlägsna fördelningen av tv-pengar då de ändå legat överlägset i topp tack vare publik, sponsorer och försäljning av merch. I svenska fotbollen baseras fördelningen på sportslig framgång istället. Något jag tycker är mycket charmigare och mer tilltalande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Fotbollen klarar väl det för att de två högsta serierna står direkt under Svenska fotbollsförbundet, dvs samma organisation? Det blir en konstig diskussion när det i grunden är två helt olika bolag som förhandlar tv-rättigheterna separat. Nu råkar båda ha skapat avtal med TV4, men hade det ens varit en likadan situation om typ Viaplay hade rättigheterna till HA istället? Det jag menar är att SHL har egentligen ingenting att ”fördela” till HA. Nu gör man till viss del det ändå, genom pengar som betalas ut för spelare som hämtas därifrån. Utbildningsersättning.

Sen är hela systemet sjukt i grunden, men det är en annan sak.
Kommentera