1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481595 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2685142

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Fotbollen klarar väl det för att de två högsta serierna står direkt under Svenska fotbollsförbundet, dvs samma organisation? Det blir en konstig diskussion när det i grunden är två helt olika bolag som förhandlar tv-rättigheterna separat. Nu råkar båda ha skapat avtal med TV4, men hade det ens varit en likadan situation om typ Viaplay hade rättigheterna till HA istället? Det jag menar är att SHL har egentligen ingenting att ”fördela” till HA. Nu gör man till viss del det ändå, genom pengar som betalas ut för spelare som hämtas därifrån. Utbildningsersättning.

Sen är hela systemet sjukt i grunden, men det är en annan sak.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Fast det blev inte Viasat eller någon annan. Det är en rätt dyr apparat att driva produktionen och visa sju matcher parallellt med kommentator, kameramän, produktionsbuss osv.

Det slutade med att CMore köpte SHL för sjuka belopp och i princip fick HA på köpet. Att säga att HA förhandlade dåligt är bara löjligt. Med tanke på kostnaden för produktionen man tvingas uppehålla är de helt chanslösa. Som att stå och försöka sälja snö till eskimåer.

Min poäng är att fotbollen har fördelen av att ha ett förbund som inte är helt dumma i huvudet och på den här punkten inte skjuter sönder fotbollen i de lägre serierna.
Kommentera