1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2693660

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vad har hockeyförbundet med det att göra? Handlar väl om att SHL lyckats förhandla till sig ett bra avtal och att HA inte har gjort det? Har förbundet verkligen juridiskt mandat att omfördela SHL:s intäkter? Det som man försöker göra är väl att ställa vissa krav på SHL-klubbarna (typ att de måste ha dam- och J20-lag, men tveksamt vad konsekvensen blir om man struntar i det, Timrå la väl ner sitt damlag tillfälligt?). Hockeyförbundet har väl ett väldigt begränsat inflytande över SHL?

Sen tycker jag inte heller att systemet och fördelningen är bra, men komplicerat att ändra. SHL är en mäktig kartell men på sikt kan de få problem om för många starka varumärken lämnar. De vill säkerligen ha tillbaka både Djurgården och Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jag tror inte du tänkt hela vägen här.

1. Svenska hockeyförbundet gav SHL rätt att ensamma förhandla om ersättning från tv-bolagen. Hade man varit smartare så skulle man villkorat det där man öronmärkt delar för att omfördela till andra lag.

2. Det är rent av okunnigt att skylla på HA att de är dåliga förhandlare. Det tyder på att man inte förstår hur det fungerar.
Den aktör som "vinner" SHL-avtalet kan enkelt plocka HA-avtalet billigt. Nu hade CMore SHL. Man hade tv-bussar, kameramän, kommentatorer, experter och en hel apparat. För dem är det väldigt enkelt att skala upp och sända HA.
För alla andra aktörer är det en sjukt dyr apparat för att bara sända HA.
HA har INGENTING att förhandla med. Viaplay gjorde väl ett mindre försök, men produktionen skulle bli så dyr för dem att det inte bar sig på något sätt. CMore kunde skambjuda på HA och få det enkelt.

Så att det ser ut som det gör är för att hockeyförbundet inte ställt några som helst krav på SHL gällande tv-avtalet. Ett tv-avtal som SIF egentligen äger rätten till i och med att de äger seriesystemet.
Kommentera