1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480888 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2693658

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Problemet som jag ser det är att tv-avtalet är skräp för HA. Fördelningen av tittare ligger väl runt 30/70 om jag skulle gissa och fördelningen av pengar är 10/90.
Felet är svenska hockeyförbundet som tillåter den extrema snedfördelningen och därmed medverkar till att hockeyn dör ute i landet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vad har hockeyförbundet med det att göra? Handlar väl om att SHL lyckats förhandla till sig ett bra avtal och att HA inte har gjort det? Har förbundet verkligen juridiskt mandat att omfördela SHL:s intäkter? Det som man försöker göra är väl att ställa vissa krav på SHL-klubbarna (typ att de måste ha dam- och J20-lag, men tveksamt vad konsekvensen blir om man struntar i det, Timrå la väl ner sitt damlag tillfälligt?). Hockeyförbundet har väl ett väldigt begränsat inflytande över SHL?

Sen tycker jag inte heller att systemet och fördelningen är bra, men komplicerat att ändra. SHL är en mäktig kartell men på sikt kan de få problem om för många starka varumärken lämnar. De vill säkerligen ha tillbaka både Djurgården och Brynäs.
Kommentera