1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492604 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2693662

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Fallskärmen är ju tänkt för att hjälpa organisationer att ställa om till en mindre kostym (läs säga upp personal förändra organisation mm). Det är pengar främst tänkt för organisatoriska förändringar och för att ställa om till en verklighet med lägre intäkter.

Att klubbar lägger detta på spelare är helt fel då det inte är tanken med fallskärmen.

Några förändringar som borde göra det rättvisare och bättre:

1) alla klubbar i SHL ska sätta av pengar till fallskärmen inte bara ta från den klubb som går upp

2) Hantera pengarna som fonderade medel dvs pengar som hålls inne och kräver en motprestation och motivering för utbetalning. T.ex vi har varit tvungna att säga upp x antal personer i kansliet och kostnaden för detta är x kr. Då kan fonden besluta att betala ut ersättning för denna kostnad.

Att betala ut pengarna i klump kommer leda till att vissa lägger dessa rakt in i spelarbudgeten och det kan inte vara grundtanken. Kräv en motprestation för att det ens ska betalas ut.

Då får man dessutom effekten att ifall en klubb som redan har en allsvensk kostym åker ut och inte tvingas till stora organisatoriska förändringar också får mindre eller inga pengar i ersättning. Har man inte kostnader direkt kopplade till degraderingen så ska man inte heller ha några pengar utbetalda.

Det är inte SHL som ska finansiera återtåget och en högre spelarbudget för en klubb som åker ur utan det får sponsorer, publik mfl göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting... Kommentera