1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480886 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2693648

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Om fallskärmen bara används till att köpa spelare i princip är den helt galen sett till det sportsliga. Det är helt orimligt att det lag som går upp ska straffas ytterligare och det som åker ut belönas ur ett rent sportsligt perspektiv. Det går emot allt vad idrotten står för i Sverige.

MoDo är också ett väldigt starkt varumärke. Vi nämns tillsammans med Leksand gällande publik på bortaplan, vilket knappast synts under hela vår period i HA.
Det som stör mig i ditt resonemang är den offerkofta jag tycks ana över hur synd det är specifikt om Brynäs och att ni är ensamma. Djurgården och Löven många många år drabbats av exakt samma orättvisa, men inte fan fick de 6,5 miljoner extra att lasta in för att gå upp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Fallskärmen är ju tänkt för att hjälpa organisationer att ställa om till en mindre kostym (läs säga upp personal förändra organisation mm). Det är pengar främst tänkt för organisatoriska förändringar och för att ställa om till en verklighet med lägre intäkter.

Att klubbar lägger detta på spelare är helt fel då det inte är tanken med fallskärmen.

Några förändringar som borde göra det rättvisare och bättre:

1) alla klubbar i SHL ska sätta av pengar till fallskärmen inte bara ta från den klubb som går upp

2) Hantera pengarna som fonderade medel dvs pengar som hålls inne och kräver en motprestation och motivering för utbetalning. T.ex vi har varit tvungna att säga upp x antal personer i kansliet och kostnaden för detta är x kr. Då kan fonden besluta att betala ut ersättning för denna kostnad.

Att betala ut pengarna i klump kommer leda till att vissa lägger dessa rakt in i spelarbudgeten och det kan inte vara grundtanken. Kräv en motprestation för att det ens ska betalas ut.

Då får man dessutom effekten att ifall en klubb som redan har en allsvensk kostym åker ut och inte tvingas till stora organisatoriska förändringar också får mindre eller inga pengar i ersättning. Har man inte kostnader direkt kopplade till degraderingen så ska man inte heller ha några pengar utbetalda.

Det är inte SHL som ska finansiera återtåget och en högre spelarbudget för en klubb som åker ur utan det får sponsorer, publik mfl göra.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det galnaste är att supportrar till Brynäs och även Djurgården har finansierat att Oskarshamn har värvat massa dyra importspelare de senaste åren. Det ser jag som en sjukare grej än att Brynäsfans finansierar Brynäs-importer.

Björklöven har inte varit en del av högstaligan på evigheter och värdet på SHL:s TV-avtal har ingenting att göra med Björklöven. Så de förtjänar knappast att ta del av den kakan. Antagligen får de för lite pengar nu i relation till sina supportrar, men samtidigt har de varit en av dragplåstren i Hockeyallsvenskan under många år och därmed varit ett viktigt varumärke i HA:s lilla TV-avtal...

Tycker personligen att TV-pengarna borde fördelas över antalet abonnenter och inte serietillhörighet. I slutändan kommer TV-avtalet bara att fortsätta växa om antalet betalande abonnenter gör det.
Kommentera