1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484904 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2704310

Sv: Silly season
erjo: Att hänvisa till våra moderatorer och ropa på avstängning har du kanske märkt att det inte hjälper alla gånger. Moderatorerna jobbar ideelt och gör ett bra jobb. De kan inte hålla koll 24 / 7 på vuxna människor och dessutom är det ju inte helt lätt med gränsdragningen.

Du skriver "kan någon bara stänga av den här pajasen? Det enda han gör är att provocera folk".

Då är mitt svar att det kanske är bättre att alla som stör sig på vissa personer helt enkelt struntar i att reagera på den hen skriver och låter moderatorerna agera om det personen skriver går helt över gränsen.

En annan taktik som moderatorerna har är att skapa nya trådar och uppmana till debatt i dessa nya trådar om det som inte rör hockey där diskussionen kan fortsätta (ex politik). Det är en bra idé men återigen kan de inte jobba 24/7 med att se att det efterlevs.

Som en liknelse kan du i stället se "hockeysnack" som en hockeymatch. Som det är nu beter sig vissa skribenter här inne (inte specifikt just du men generellt) som en hockeyspelare som får en utvisning med sig men inte kan låta bli att ge en egen eftersläng så att det blir en dubbelutvisning genom att själv reagera på ett sätt som inte heller är så genomtänkt alla gånger. Andra reagerar genomtänk men det biter inte heller på den första personen och det enda som händer är att debatten snurrar vidare som ett rallarslagsmål på isen.

Om alla bestämmer sig för att inte ge sig in i debatterna som inte rör hockey och ignorera personangrepp och märkliga resonemang så lär personerna tröttna på att posta inlägg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Jan-Erik :
Tack Jan - Erik skall tillägga att vi iaf skumma igenom varje inlägg, eller nästan varje. Men det kan blir svårt ibland särskilt matchkvällar och lördagkvällar. Lördagkvällar är dessutom rätt knepigt då jag misstänker att många skriver iaf minst salongsberusade.

Sen har du en bra poäng i att det är en avvägning många ggr. Principen är att vill i regel inte vill ta bort inlägg, exv är många ggr rätt snälla när inlägg hamnar i fel tråd. Sen är det en mötesplats för hockeydiskussioner men det blir cola å en avvägning av vad som ingår i hockey eller inte. Gårdagens Ryssland i Vm är en sådan diskussion. En diskussion jag fö tycker är intressant. Men av någon anledning blir det snabbt antingen eller.

I övrigt? Ja bara för att man är en ny användare med lite oortodoxa synpunkter betyder inte det att man är ett troll. Tänk också på att vi allt från 40 talister till 00-talet samhället förändras och synen på olika skeenden. Utöver olika uppfattningar på många olika områden och vi skall samsas inte bara som modoiter utan även med andra hockeyintresserade. På nätet dessutom!

Om jag får önska något så tycker jag att man skall tänka på att det sitter en annan människa på andra sidan tangentbordet som också har känslor. Även om individen är plump eller uttrycker sig på ett kasst sätt. Man behöver inte vända andra kinden men om man argumenterar vänligt tillbaka så får i 999/1000. Tänk på att människor kan vara otroligt ensamma i sin situation. Jag vet i hög grad hur det kan vara.(avstår från personliga detaljer men är uppväxt i en ”problematisk miljö”). Det jag vet då är att man ofta söker andra sammanhang för att få en paus, och den människan kan söka sig hit och mkt väl vara ”toxisk”.
Tycker det bli onödigt att slänga med trollkortet i onödan.
Kommentera