Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

BIF-MIK

816437 · » Till forumet


Sv: BIF-MIK
Bonäs norra: Japp, det gällde även förra året. Men då spelade också MIK mycket oftare ett forecheckande spel och inte detta hemåtbackande som det blivit allt mer av. Och det är det som jag tycker är synd för förra säsongen såg det ofta mycket bra ut.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse: Det var alltså först efter sin reducering till 1-2 som MIK gjorde tre bra byten.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
LA Kings: Men det gällde väl även förera året, att vi saknade sådana spelare förutom möjligtvis Karl Kerman ( kontringssnabba)
Kommentera

Sv: BIF-MIK
LA Kings: Du tror inte att Mora fick ner spelet i offensiv zon på grund av att Brynäs inte låg på lika hårt vid sin 2-0 ledning..?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Faktum är att jag håller med Per Djoos på ett sätt: När laget ställer upp och spelar som de gör - backar hem, tätar till i egen zon och nästan uteslutande väntar på motståndarmisstag - kan man defensivt rimligen inte hoppas på mycket mer än att man släpper till så pass många chanser att motståndaren kan göra 1-2 mål. Och det var precis vad BIF gjorde. Däremot så tycker jag att Djoos helt blundar för det faktum att Mora med det spelet nästan inte skapar någonting själva och därmed spelar ett spel som för det mesta bara leder till hedersamma förluster där siffrorna hålls nere.

Det enda tillfälle det såg bra ut i matchen var de tre byten som följde efter Moras 1-2-mål då laget klev upp och forcheckade, vågade stå upp vid anfallzon och behöll trycket vilket till sist tvingade Brynäs att ta en utvisning. Jag förstår inte varför MIK inte försöker spela så hela tiden? Det är ju sånt spel laget har material för - tunga, fysiska hårt jobbande spelare! Och detta säger jag särskilt som jag också följer LIF noga och kan jag säga att MIKs spel nu är skrämmande likt det LIF hade förra säsongen då de åkte ur elitserien. LIF saknade då - precis som Mora nu - nästan helt snabba, kontringsskickliga spelare men försökte ändå spela på det viset.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Forever MIK: Jag tittade jag med och det var tveksamma utvisningar åt båda håll, Tacklingen som Stor Eric åkte ut för var regelrätt. Det var ett grymt dommarmisstag. Men vi har repriser att titta på, det har inte domaren så det är ju lite till hans försvar.

Jag tror inte att det hade renderat i en utvisning om Lahti tagit för andra saker innan. Men nu hade han inte tagit någon utvisning åt en Moring på länge och det var dags. Då letade han upp denna...

Tyvärr så är detta dagens ishockey i sverige. Som tur är så brukar detta jämnas ut över 55 omgångar.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Såg matchen i repris nu på eftermiddagen. Kunde där konstatera att gävle lasse har lite rätt då han säger att vi borde ha haft någon mer utvisning i andra och tredje perioden. Kan där sträcka mig till ett tveksamt fall, däremot skall nog han vara glad att inte domherren tog brynäsarna för deras överträdelser, minst 4 solklara fall som inte renderade i utvisning. I andra perioden åker boggen på en tackling som är betydligt mer armbåge än det som stor-eric åker för. Stor-erics utvisning är ett skämt. Brynäs 1-0 försegårs av att brendl blir nerdragen ca 10 sek tidigare. Den höga klubba som brynäas åker på i slutminuterna är dock en ren och skär kopenasations utvisning, såg minst fem liknande under matchen som inte resulterade i något.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse:

Jag ser att du pluggat på ordentligt i supporteretikboken. Jag menar, varför skulle du annars komma med sådana där inlägg dagen efter att erat lag tagit skalpen av oss? :-P
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Seabiscuit: Återväxten hade match... MIK -BIF 2-10

Det blir nog till att fortsätta att värva utländskt ;)
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse:

Nå inte från morahåll däremot från brynäshåll...
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse:

om vi får kvala vet jag inte, det är trots allt 17 matcher kvar, men om det blir så ber jag till gud att le*s*nd inte når kvalet. då får jag hjärtsnörp.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Det är inte det jag är ute efter, GävleLasse:

Man kan alltså säga att följande naturlag gällde även då?

"Tar man tre poäng är det aldrig domarens förtjänst, utan det är det egna laget som spelat bra.
Motsatsen är när man kammat noll. Då är det alltid domarens fel."
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Metal Guru: 4-2 till mora var det visst...

Men det är helt oviktigt i dagsläget... Ni får kvala inte vi...
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse:
Vad blev det då?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Metal Guru: Jo visst gör jag det...
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse:
Kommer du ihåg vem som vann den matchen?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse: De kan jag hålla med på.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Forever MIK: Givetvis så håller domarchefen de sina om ryggen. Senaste matchen lagen emellan så var det Brynäs och Boork som var missnöjda med domarens insats, då var det inga klagosånger från Morahåll.

1-1 i den "matchen" med andra ord.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
– Misstag kan alla domare göra, men jag tycker att det var en korrekt blåst utvisning, säger domarchef Lars Johan Ryhed som var på plats i Gävle.

Såg att det var någon Bif:are som hänvisade till ovanstående text.
Att säga något annat till pressen vore tjänstefel, givetvis så måste man hålla de sina om ryggen utåt, kritik tar man internt och inte i pressen.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Det är korrekt, 70 Rodrigues:
Tar man tre poäng är det aldrig domarens förtjänst, utan det är det egna laget som spelat bra.
Motsatsen är när man kammat noll. Då är det alltid domarens fel.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse: Vi vann för att vi var det bättre laget på alla positioner inte pga sk felaktiga utv. PUNKT!!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
horcoff: Visst var det någon av utvisningarna som var på gränsen, men samtidigt så tycker jag att Mora fick med sig ett par utvisningar som även de var tuffa. Utvisningen på Hermansson tycker jag var tuff den med.

De flesta utvisningarna i första var helt korrekta, t ex trippingen på Widing.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
GävleLasse: För att att i lugn och ro följt det i Tv-soffan så menar nog Djoos 1;a perioden. Där kommentatorer tyckte det var tuffa utvisningar och Mora var bra på G och det kan jag hålla med på.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Dino: håller helt med dej där det var inget fel på den tacklingen,men i det stora hela så kan man inte som per djoos stå och säga att man gjorde en sån bra match,och gnälla på dommaren första riktiga farligheten för mora kom efter 8 min i andra Nej in med nått bättre
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Huge: Problemet ligger nog i att det var just DEN utvisningen som gjorde att Mora förlorade. I alla fall så vill de tro det i Moraleden.

Tar man bort de två 10-minutarna så ser utvisningsstatestiken lite annorluna ut. 14-12, alltså endast en tvåminutare mer för Brynäs.

Ett annat faktum är att mora inte hade en enda utvisning mellan 18.00 i 1:a perioden och 16.24 i 3:e perioden, under den tiden hade brynäs 4 tvåminutare.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Tubest: Ja, det är alltid dumt att ta utvisningar, vare sig det är dumma rapp eller höga armbågar. Och Bäckis rapp igår på en av era killar renderade ju också helt följdriktigt i en utvisning.
Vad är problemet?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Tubest: Ja nu var det ju helt Bäckis fel att han gick å blev tacklad så att domaren ansåg att det var elbowing.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Dino:
Kanske ska sluta tackla gullungen och köra med hans egna metoder istället........tvåhands rapp över armar och ben.
Samma stil körde han med i J-Vm oxå.........en uppläxning på sin oplats kanske!!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Klockren tackling av #27. Lahti tyckte väl att det såg för otäckt ut.

Jag kan inte förstå att MIK ska behöva 20-30 minuter på sig innan de förstår att det faktiskt är match. Detta håller verkligen inte.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Huge:
Jag tycker det ser ut som om Eric sätter upp armarna för att inte få Niklas Bäckströms armbåge i ansiktet.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Dino: Jag är benägen att hålla med... efter att ha sett reprisen...En lyx som domaren inte har.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Dino: Ja, men inte med handskarna uppe i motståndarens ansikte.
Vid många roughingtvåor så blåser ju domaren oftast vid liknande situationer, dvs när en spelare trycker upp handskarna i ansiktet på motståndaren.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Huge: Nej det är inte korrekt! Man FÅR tacklas i hockey!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Frisco: Håller med om att det såg lite billigt ut, men Beaudoin trycker ju till Bäckis mestadels med handskarna och sedan fullföljer han rörelsen uppåt och då ser det helt klart ofta ut som att armarna varit högt uppe i ansiktet redan från början.
Men min poäng är ju att domaren i det läget dels måste ta för en armbågstackling eftersom det inte finns någon annan relevant rubricering, men framförallt så tycker jag att bedömningen (dvs att det ÄR en utvisning) ändå är korrekt iom att Beaudoin de facto trycker till Bäckis i ansiktet med sina handskar.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Huge: Mycket snack om sånt där. Men denna gång var det ju inga armar alls med i tacklingen. Dock sattes dessa upp efter tacklingen och det var väl då som domaren tittade.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Dino: Nä, det är helt korrekt: man får inte tackla vår gullunge Bäckström med höga armar uppe i ansiktet.
Det rubriceras nämligen som armbågstackling, eftersom man inte kan ha ett gäng olika straffrubriceringar för varje kroppsdel som används i tacklingen.
Skulle ju bli lite opraktiskt om man måste använda ex underarmstackling, överarmstackling, handtackling osv.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
zeb: Nej, men man får ju för f*n inte tackla på gullungen Bäckström..... det var den mest patetiska utvisning jag har sett när han tog ut #27 i slutet av tredje!!! Fy, fan! Nej de får nog som de vill tillslut i konspirationen......Ut med Mora, till vilket pris som helst!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Falahk: kan då inte skylla på domaren, var nog bara per djoos som tyckte att Mora gjorde en sån jätte match
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Falahk: Inget
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Anders i Budum: vad hade du förväntat dig när det var Lahti som dömmer?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Anders i Budum: oui le grand conspiration!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
horcoff: Hört talas om konspirationen..?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Bonäs norra:Ps är det ingen som kan stoppa den där patetiska opinionsundersökningen till höger??ds
Kommentera

Sv: BIF-MIK
horcoff: Ville inte lägg sten på bördan med min besvikelse,
Pittki är då bra i alla fall. Nej ror jag sätter på revolver "I'm Only Sleeping"
i stället. Ha det så bra alla mikare (så bra som det går)!
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Tubest: Vad säger man. Pitten helt skymd av egen back(42) och vid andra målet står #27 rätt upp på skridskorna utan att ta ett skär fram till Salomonsson vid andra.
Det är tamefan så att jag tror att Domarna "ska" förstöra för Mora i första period. Ännu en måstematch mot Malmö, och hur ska det gå ?
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Anders i Budum:
Inte i första perioden dock, ingen större fart i spelet och slapp skridskoåkning. Krävs rejäl bättring om detta ska redas ut.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
sold:
Sorry Sold!! Avsåg inte dig utan en Gangsing vid namn Sven-Erik Sold som var i Smidjegrav och var bedrövlig åtskilliga gånger för ett antal år sedan
Kommentera

Sv: BIF-MIK
sold: nej lyssnade här och hörde att mora spelade bra det verkar inte
finnas någon rättvisa i denna sport dags att lägga ner detta intresse,
för gott kanske tror jag
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Idag gjorde vi i alla fall en bra insats. Tyvärr så har vi som vanligt aldrig nåt flyt med studspuckarna och dessa eviga vädelösa domslut.
Kommentera

Sv: BIF-MIK
Tubest:
"Lahti är ju fan sämre än vad Sold nånsin var.....fy fan säger ja"
Vem fan har sagt att jag någonsin har dömt ishockey?
Kommentera

816437 · »