Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Hemsidan

« · 583046 Till forumet


Hemsidan
..snälla:

Kan inte någon som har befogenhet göra om våran hemsida? Jag vet att jag nog sagt detta förr, men det behövs verkligen för den är den absolut tråkigaste av alla. Den suger purjo. Till och med de allsvenska lagen har bättre webbsidor. GÖR NÅT NU! VI LIRAR FAKTISKT I ELITEN! ..Men när det gäller hemsidan harvar vi i Division 5. AGERA!
Kommentera

Sv: Hemsidan
Anders i Budum: Böjd att hålla med. som officiell MIK-sida så är den inte i klass med övriga Elitserielags dito. Varken till innehåll eller form. Men det beror nog på att ingen inom organisationen tar denna fråga på allvar.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Anders i Budum:

Mitt enda tips är att du mailar dina åsikter till [email protected] och sen även ber att mailet bifogas över till Jan Simons.

Skriv ett seriöst mail och inte vara bara att den är värdelös, så får vi hoppas att högsta hönset även förstår vad som är modernt 2005.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Mycket bra service med biljettläget inför nästa match på morahockey.se, nu slipper vi kanske dessa ideliga rykten om att sittplats är slutsålt fast så inte är fallet.
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: instämmer
Kommentera

Sv: Hemsidan
Kalas! Hoppas bara att räknaren är korrekt och inte en manuellt uppdaterad siffra som ändras var 14:e dag.

Någon som vet hur man ska göra om man inte är nöjd med placeringsförslaget man får när man bokar på Ticnet?

Jag skulle vilja hitta en plats på sektion A, B eller H, rad 5-7 men får antingen rad 1 eller rad 11.
Hur många säsongskort har sålts och vart har dessa satt sig?
Kommentera

Sv: Hemsidan
freppe:
Nog är räknaren manuellt uppdaterad men den uppdateras åtminstone varje dag eller i alla fall när Håkan är på jobbet.

Antar att du kan ringa och boka via kansliet också om man inte får bra platser via automatiken på ticnet.

Säsongskorten är fördelade över hela arenan men flertalet är såklart sålda på långsidorna på B, C, E , F.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Jag plockar upp denna urgamla tråd för att kolla om det är nån som hört om det händer nåt på hemsidefronten. Nuvarande sajt fyllde sin funktion bra i allsvenskan men nu duger den inte på långa vägar längre. Ska vi behöva köra en tredje säsong med den här sidan igen? Hur kul är det för en sponsor att synas på en jämförelsevis sunkig hemsida? Vår sajt ska till innehåll och form spegla allt det som Mora IK står för: kämpaglöd, framtidstro, kultur, tradition, okonventionellt tänkande osv.

Hur kan klubben inte inse att en bra sajt är en investering som betalar sig fort? Vad kan en sprillans sida kosta? 100 000? 200 000? Bara en sån sak som en fullständig och integrerad plattform för försäljning av souvenirer, biljetter, bokningar i restaurangen, evenemang, exponeringsytor etc ger ett ekonomiskt lyft. Spelarblogg, historiekapitel, arkiv, info om föreningen, planering, visioner osv fattas.

Är det bara jag som blir allt mer irriterad över detta eller finns det fler som tycker som jag?
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Skall man ha en bra sida med sådant du säger som innehpll samt en bra administration för detta räcker inte dom pengar du nämnde. Men du har ju helt rätt i när du säger att det är en investering.
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Jag håller med dig helt och hållet. Nästan så mycket att det gör ont.

Problemet är väl bara att det tar sån tid för Janne S att lära sig HTML så att han kan göra den själv för att hålla ner priset =)
Kommentera

Sv: Hemsidan
mok: Ja fy vilken sunkig hemsida MIK har. Jag kan bara instämma. Men finns det nån som kan berätta för Don Simons vikten av detta, eller ska det bara få fortgå år efter år?
Kommentera

Sv: Hemsidan
Dino: Flera har väl betonat det för honom men eftersom han inte förstår sig på tekniken själv så prioriteras detta tyvärr alltid längst ner på listan.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Stigsson: Vart samma sak hos Frölunda under flera år först denna säsongen har dom tagit tag i grejerna och anställt nån som fixar med hemsidan. Den är grymt mycket bättre nu än innan men har fortfarande ett par kliv kvar för att man skall vara nöjd.
Kommentera

Sv: Hemsidan
mok: lustigt att du nämner Frölunda, jag reagerade med förvåning när jag besökte deras sida förra säsongen, riktigt amatörig faktiskt. När jag såg den nya sidan reagerade jag först över de märkliga kulörerna men sedan även över innehållet, inte riktigt värdigt en klubb av Frölundas dignitet, ett par steg efter som du skriver. Konstigt.

över till det allra konstigaste: hur kan då styrelsen i Mora låta beslutet om en investering ligga hos en person som inte begriper tekniken eller potentialen? Jag skulle kunna gå i döden för Janne med tanke på allt gott han gjort för min klubb men nu är det väl fan dags att skaffa en styrelse som törs styra?!
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Inte alls lustigt jag nämner Frökunda eftersom jag är Frölundait :) Men den sidan har vart eftersatt i flera år och man tycker ju att framgången borde sprida sej även dit som är ansiktet utåt. Den är som sagt bättre men långtifrån bra. Hoppas dom satsar vidare.

Alla sådanna här beslut skall ju gå genom styrelsen och någon borde inse värdet i att ha en slagjkraftig hemsida som besökarna kommer tillbaks till.
Kommentera

Sv: Hemsidan
mok: Är Mora intresserade av att hosta upp ett x antal hundratusenlappar kan jag mycket väl tänka mig att bygga ihop ett snygg och databasdriven webbplats från min bungalow på Caymanöarna.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Det finns goda utsikter för att ny hemsida kommer att komma upp till Säsong 06/07
Kommentera

Sv: Hemsidan
Vad jag har hört så är en offertförfågan ute, på en ny hemsida. Vi får se om nåt av anbuden faller i god jord.
En lyft behövs ju onekligen!
Blir det en ny sida med rätt utseende som präglas av MIK:s tradition, dalaprägel, laganda och och möjligheter, skulle vara kul med lite nytt, vad sägs om: "Fråga Harri"-sida, spelarblogg, intervjuer med tränare, spelare, materialare etc. Matchreferat, bilder från träningar och matcher.
Lagfakta, vilka lämnar, vilka kommer.
Egen gästbok, eller forum.
Uppdaterad info om hall och restauranger etc.
Och det är väl däri problemet ligger, uppdateringar och fortlöpande underhåll. sånt tar tid, och då behövs en person som i princip bara sysslar med detta. Och det kostar pengar....
Kommentera

Sv: Hemsidan
Step: det där lät ju hoppingivande iaf, förutsatt att inte allt över 25 000 anses som dyrt :)

Tid är ju sällsynt och därmed kostsamt. Att formgivning och programmering fixas via konsulter är ofrånkomligt men på det redaktionella finns pengar att spara. Av egen erfarenhet vet jag att det är tacksamt att skicka textbidrag till klubben, länken nedan knåpade jag ihop efter en intervju och lite Photoshopande och Håkan lade ut den. Jag fick även äran att författa en "inför-text" till ett matchprogram 04/05 (mot MIF tror jag det var). Jag inbillar mig att en värvning av textförfattare i fanskaran skulle kunna kapa kostnader, dock behöver klubben hålla med resursen redaktör som sållar och styr upp.

Jag kan börja med att ta på mig uppgiften att sammanställa krav/önskemål på den nya hemsidan från er fans. Lista ungefär som Step gjorde. E-posta på [email protected].
Jag sammanställer och redovisar här på Hockeysnack om två veckor innan listan skickas till klubben. Låter det vettigt? Gnälla på hemsidan kan ju alla men jag tror gnället får med pondus om det kan backas upp med förslag.
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Mycket bra initiativ. Jag ska försöka hitta på något att komma med. Får surfa runt på lite olika lagsidor. Ta det göttesta från varje :P
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Så, nu har jag dragit iväg ett mail med förslag. :)
Kommentera

Sv: Hemsidan
Som sagt. Nya hemsideförslag finns. (har sett) Ska visa några för Jan/styrelsen nästa vecka och höra vad de är villiga att betala. Sen kommer det förmodligen bli bättre angående nyheter, uppdateringar, och framförallt mer fans-vänlig sida.

Ni får gärna komma med mer ideér vad ni vill ha.
Spelarblogg, fråga Harri, inför och det som redan tagits upp här ska jag se till kommer in. Angående egen gästbok är det nog ej nån sån bra idé, med tanke på personangrepp och sånt skit. Visst man kan IPbanna. Vi hade väl en öppen gästbok förrut som stängdes ner? Eller är jag ute och cyklar?
Kommentera

Sv: Hemsidan
saftas: fråga Harri vore kul om de fumgerade
Kommentera

Sv: Hemsidan
saftas: Gästbok endast för medlemmar då?

Jag har skickat en liten lista till Peo men mina synpunkter.
Kommentera

Sv: Hemsidan

saftas: Efter problemen med egen GB tidigare så stred jag och MrAce rätt bra för att styra över hit till HS istället och jag tycker att det har fungerat bra under de två åren som vi har hållit till här.
Här har vi en fungerande stab med moderatorer som sköter GB´n åt MIK. Dom får funktionen men ändå är det ingen officiell GB för klubben.

Kommentera

Sv: Hemsidan
Eftersom jag jobbar i närliggande bransch (sade han med en lätt överlägsen attityd) måste jag vara käringen mot strömmen och hävda att MIK har en av elitseriens bästa hemsidor: den är fokuserad, har en bra navigering och har en hel del matnyttig information som är lätt att hitta.
Ingen spagettistruktur, inga popups, inga flash-animationer och inga användarovänliga öppningssidor (som exempelvis Leksands sajt), som man måste passera förbi för att komma fram till den riktiga sidan.
Problemet ligger på det personella planet – sajten uppdateras alldeles för sällan, förmodligen för att man inte har avsatt resurser för detta. Mik.se är sist med det mesta som gäller klubben, vilket förstås är åt skogen.
Min rekommendation är därför: lägg hellre stålarna på en snabbare uppdatering av innehållet än på en ny hemsida, som sannolikt blir betydligt sämre än den nuvarande.
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu: Du menar morahockey.se va? mik.se brukar väl vara först med det mesta, i gästboken då.
Kommentera

Sv: Hemsidan
RQT:
Självklart - det är väl den sajten vi pratar om?
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu: Javisst är det det. Men du skrev mik.se , bara en rättning, inte alls samma sida :)
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu: En uppsnyggning skulle inte skada, den är lite öststatstrist i sin design tycker jag. Det finns föredömligt stygga sidor utan dessa styggelser du nämner. Men helt klart är underhållet av sidan det viktigaste, ivrigare uppdatering kring fler ämnen vore vore kanon!
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu:

Jag håller med insu i denna fråga, mycket bra skrivet insu!
Kommentera

Sv: Hemsidan
Slinger: Jag håller åxå med insu men fråga Harri vore kul.
Kommentera

Sv: Hemsidan
RQT:
Ah. Nu förstod jag din högst berättigade fråga. Sorry.
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu: Ditt hyllande av morahockey.se fick mig att tänka på den gamla danske användarvänlighetsgurun Jakob Nielsen =) Vet ju inte om du har läst han men men ...
Kommentera

Sv: Hemsidan
Mitt inlägg nedan verkade lite förvirrat, klart stygga skall skrivas som snygga, sidor alltså.
Självklart är innehållet det viktigaste, med ett snyggt yttre är väl att föredra, om valmöjligheten finns......
Kommentera

Sv: Hemsidan
m o r a:
Never heard of him - så jag vet inte hur jag ska tolka ditt inlägg... (Jag får fråga min jobbarpolare, som utnämndes till "innehållsguru" i någon internetblaska).
Kommentera

Sv: Hemsidan
SIVASN:

Japp, fråga Harri låter intressant!
Kommentera

Sv: Hemsidan
insu: trots att jag sågar sidan ger jag ditt rätt i avseendet användarvänlighet, sidan är gjord av kompetent folk och det märks alltid tydligast på navigerbarheten.

En ny sida vill jag inte ska vara fulla av effektsökerier, animationer och annat som inte hjälper dig hitta den information du vill ha. De flesta slösurfar inte på en klubbsida, dom vill snabbt in och hitta information.

Men designen måste snyggas till och mängden information måste bättras, fördjupas, utökas och uppdateras oftare.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Skicka gärna fler synpunkter och önskemål om en ny officiell hemsida på [email protected]. De som kommit in hittills har varit bra men ju fler som skriver desto bättre.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Den utlovade sammanställningen:

Souvenirer
Svår att hitta på nuvarande hemsida.
Komplettera kollektionen.
Kan shopen integreras så vi får ETT fönster varifrån man sköter alla sorters köp och bokningar (biljetter, restaurang)? Tydliga köpvillkor!

Resturangavdelning
Matsedel, öl- och vinlista, bokningsmöjligheter mm.

Spelarblogg
Intressant att kunna läsa spelarnas tankar efter/innan träning och matcher.

"Inför match-artiklar"
Med spelar/tränar-intervjuer

Eftersnack
Från presskonferens, inte egna intervjuer efter matchen.

Matchreferat
Internt författade och personliga referat, ej från TT eller hockeyligan.

Fråga Harri
Fans skickar frågor och får svar.

Forum
Öppet eller stängt? Endast öppet för medlemmar?

Användarvänlighet
Ingen spagettistruktur, inga popups, inga flash-animationer och inga användarovänliga öppningssidor (som exempelvis Leksands sajt), som man måste passera förbi för att komma fram till den riktiga sidan.

Design
Färg och form spegla allt det som Mora IK står för: laganda, dalaprägel, kämpaglöd, framtidstro, kultur, tradition, okonventionellt tänkande osv.

Sponsorsamarbete
Sidan ska naturligtvis ge exponeringsmöjligheter för sponsorer men viktigare är funktionen man bygger in. En sponsor som kan sälja via Moras hemsida blir nöjd. Integrera virtuella säljytor men utan tunga animationer.

Mediacenter
Med bilder, filmer, bakgrunder, skärmsläckare, mm för nedladdning.
Skulle vara underbart om man lägger upp "highligts" från matcher, men sånt
kanske man inte har rättigheter till.

Historik
Beskrivning av Mora IKs gedigna histora, decennium för decennium. Gärna med spelarpresentationer med statistik från svunna tider som är sökbara på namn, position eller tröjnummer. Databas med gamla matchfakta.

Resor
Resor i Mora IKs regi skulle kunna vara en inkomstkälla även på
Bortamatcher. Bokning och betalning sker via webben. Utomlands är det inte ovanligt att klubbar har vad som i praktiken är ett eget resebolag. Man kanske kunde göra någon form av undersökning för att ta
reda på var de flesta MIK-supporters bor och anordna resor utifrån det.

Klubbinformation
Fakta och data om föreningen, planer och visioner. Bättre presentation av styrelsemedlemmar, materialare mm. Mer information om FMMA och restaurangen.

Fotomaterial
Allmänt gällande för presentation av arenan, baren etc är att professionella fotografer anlitas då deras fotografier tenderar bli betydligt attraktivare.
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Härligt Peo. Jag hoppas MIK-ledningen tar åt sig av våra önskemål nu också :)
Kommentera

Sv: Hemsidan
Ser kanonbra ut Peo. Allt som du nämner bör finnas på nya hemsidan.

Förslag på ny sida är lämnade till ansvariga herrar på kansliet, både av privatpersoner, som har knopat ihop en sida på sin fritid, och "webfirmor" som arbetat fram rejäla förslag. Beslut i frågan drar dock ut på tiden...
Det är inte alla som inser värdet med en fräsch och aktuell hemsida.
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Förslaget är ju utomordentligt! Frågan är ju om man vill/kan/har råd med någon som fixar den! Skulle dina förslag gå igenom så skulle vi med säkerhet ha landets fräschaste hemsida!
Kommentera

Sv: Hemsidan
Ge nu inte mig berömmet, jag är bara en ödmjuk tjänare som sammanställt tips från fansen, uppsnappat på gästböcker och via e-brev :)

Kan det vara så att proppen inte sitter i investeringskostnaden utan driftkostnaden? Redaktionen måste inte bara vara tekniskt driven utan dessutom duktiga skribenter. En stab av frivilliga spökskrivare kanske är en del av lösningen?
Kommentera

Sv: Hemsidan
peo m: Ok om inte allt kommer idag! Men det mesta borde man ju kunna ordna! ;-)
Kommentera

Sv: Hemsidan
Så småningom alltså....
Kommentera

Sv: Hemsidan
blir de mora för mig kan ja säkert hjälpa er å få lite fart på sidan
Kommentera

Sv: Hemsidan
Det finns både teknisk kompetens och förslag på ny hemsida. Det är bara att vänta.. Förresten så finns det en uppdatering av hemsidan ;)
Kommentera

Sv: Hemsidan
Nya spelarbilder uppe nu, vet inte hur länge de varit uppe iofs, men har inte läst något om det här så jag tänkte skrika om det. Nu borde inte nya lagfotot vara långt borta? Efter vad jag kan se saknar Pitkämäki, Bacon och Blatak nya foton, men de kanske är med på lagfotot ändå. Får hoppas det, förra årets lagfoto blev ju inaktuellet fortare än kvickt.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Mike Skinner:
Aftonbladets elitseriebilaga kommer idag. Och där bör alla lagbilder finnas.
Kommentera

Sv: Hemsidan
Ola:
Ahaa.. Ok, dåså. Fan vad nice.
Kommentera

« · 583046