Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Kraftsamla

1168750 · » Till forumet


Sv: Kraftsamla
zeb:

Leksand har ju bara hockeyn och midsommar. Mora har ju en del annat också. Tar väl lite fokus från hockeyn. Vasalopp, Zorn och så.

Leksands affärsmodell kring hockeyn är ju imponerande. Vet inte vem som är strateg bakom detta, men antar att gamla Hemköpschefen Nils Erik Johansson hjälpt till, även om han avgått nu.

Mora har ju stärkt sin position som köpcentrum i norra dalarna med noret expansionen. Kanske hockeyn kan ta lite hjälp av de som är drivande.
Kommentera

Sv: Kraftsamla
Sven123: Som det ser ut idag så finns det inte mycket som tyder på att publiken ska bli mer i år,snarare tvärt om, Laget ser svagare ut, Biljetpriserna ser ut att ligga kvar på samma nivå,Men Men det är väll genomtänkt som vanligt
Kommentera

Sv: Kraftsamla
MIK 7-1:

Det vore intressant att veta vilken kategori av människor som går på hockey i Mora och jämföra det med Leksand. Prioteras hockeyn i Leksand och närområdena framför andra aktiviteter som kostar? Att gå på hockey är något självklart och detta har utvecklats genom att varumärket Leksand IF och dessutom orten har vårdats. Det händer intressanta saker i LIF och som gör media intresserade och då lockas även sponsorer. Vi har tidigare tagit upp, på basis av folkmängden inom området, det realistiska antalet åskådare. Vi kom fram till ca. 3000 personer. Hur ser åskådarsiffran ut för föregående säsong? Under säsongen 2007/08 var snittet enligt Sportbladet (20080126) 3908 personer (lägst i serien; närmast var Södertälje 4231; Luleå 4550). I samma artikel rankades Moras publik som sämst i hela elitserien. Ingen uppslutning och dåligt tryck på läktarna, det var Sportbladets synpunkt. Avslutningvis, det borde vara möjligt att få ett snitt på drygt 3000 personer i hallen och helt möjligt upp till 4000 under vissa viktiga matcher. Men är befolkningen inte intresserade eller inte vill betala för att se spännande allsvensk hockey då är det svårt att få fler till arenan. Naturligtvis är det viktigt att folk skall komma till matcherna för att det skall finnas någon möjlighet för MIK att komma upp i elitserien igen. Det behövs publikstöd och inkomster, men det kanske inte finns någon större intresse för att MIK skall spela i högsta serien. Vad vill folket i Mora?
Kommentera

Sv: Kraftsamla
MIK 7-1:

Bra länk. Mycket som konkurrerar med hockeyn. Förhoppningsvis blir det bättre i år efter en lite avslagen året efter elitseriesäsong.
Kommentera


Kraftsamla
Nu börjar serien närma sig och dags att dra in lite stålar. Vi har ju en bra stomme på flera sätt, ledare och en del spelare. Men behöver ju ett par backar till som det verkar.

Kan tänka mig att bokslutet förra året inte såg speciellt trevligt ut och risken är väl att det blir sämre i år.

Såg biljettpriserna och antar att det blir de närmast sörjande som går i år också.

I nuvarande läge vore det kanske på sin plats att ta till lite nya grepp. Att tillfälligt halvera priserna för att få in lite nya intressenter.

Sälj ut kvarvarande säsongbiljetter till halva priset och erbjud dem som redan köpt en rabatt för nästa år.

Biljettpriserna kan man ju halvera på lite olika sätt. En fullprisbiljett kan ju berättiga till en biljett till nästa match.

Sponsorer kan ju också erbjuda rabatter på service, inköp etc. mot uppvisande av säsongbiljett. Kanske redan används eller provats.

Att rabattera i ett läge då konjunkturen är svag bör ju mer pengar än fullpris. Lite flexibilitet tror jag lönar sig.

Sven
Kommentera

1168750 · »