Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Lilja

511729 · » Till forumet


Sv: Lilja
Klicka på länken för senaste Lilja info.
Kommentera

Sv: Lilja
wille:
Om du struntar i den 'skumma' länken och gör det manuellt istrället, så lägger du din text i ett mail till [email protected]
Kommentera

Sv: Lilja
peo m: Vad hände med länken där man kan hälsa honom... funkar inte riktigt som den ska va?! eller håller min dator på med nåt skumt?!
Kommentera

Sv: Lilja
Vill egentligen inte fortsätta uppmärksamma Lilja men här är en länk för Morafans (och andra).
Kommentera

Sv: Lilja
Janken: Se det som en förklaring till alla oförklarliga idiottacklingar...
Kommentera

Sv: Lilja
Det som är förvånande i historien är följande.....

Tre vuxna hockeysjärnor tar med en brud till hotellet... Alla tre är mer eller mindre nyktra. En av dem har endast rusat sig på Cola.

Ingen av dem stannar upp och tänker nånting i stil med..."Hmmm! Är det har ett klokt drag... Jag är på landslagsuppdrag och har egentligen inte den blekaste aning om vem den här jäntan är??? Jag tror jag backar ur"

Väl uppe på rummet händer det sig att jäntan blir av med paltorna... Frivilligt, ofrivilligt eller genom tvång... (Vet vi inte, kommer vi aldrig att få veta)...
Fortfarande är det ingen av dessa stadgade familjefäder som drar en funderare över läget.... "Tänk om detta kommer ut! Hur skulle det se ut??"

Tre hormonstinna grabbar med stjärnstatus bankar på damen i fråga under ett antal timmar utan att ha en tanke på vad det skulle innebära om historien kommer i offentlighet!

DET tycker jag är underligt... Man kan då fundera på vilket huvud hjärnan de facto sitter i....

Själv är jag skitbesviken... Känner mig lite lurad. Jag har varit en stor beundrare av Husse och Lilja... (Tallinder skiter jag i) Jag ville såååå gärna att dessa grabbar skulle vara... typ... Reko grabbar! Men men!

Heder åt Andreas Lilja. Som i alla fall visar någon slags ågren. Heder åt Mora IK som erbjuder honom stöd och hjälp.... Det är nog ganska lätt att bli fartblind när man är stjärna.
Kommentera

Sv: Lilja
John Slettwoll i DN Debatt.

"Händelseförloppet påminner mig mest om en lynchmobbs framfart i ett söderns USA på 50-talet. Det får mig att må illa."
Kommentera

Sv: Lilja
Metal Guru: En pudel är en pudel...
fast den är skriven med alltför stora bokstäver är den ändå en dvärgpudel!
Kommentera

Sv: Lilja
Metal Guru: Heder åt Lilja för detta uttalande! Tycker även att MIK skall ha credit för sitt sätt att hantera situationen. Däremot ger jag inte ett ruttet lingon för Tallinders & Huselius syn på saken. Hur var det nu Tallinder uttryckte det; "Vi har ju egentligen inte gjort något fel". Dessa 2 herrar har enligt mig gjort sitt i landslaget för lång tid framöver, Lilja ser jag gärna göra comeback VM 2006.
Kommentera

Sv: Lilja
scim:
 
Ja, just nu känns han ju helt klart mest vettig av de tre idioterna...
Kommentera

Sv: Lilja
Metal Guru:

Lilja verkar vara den enda av de tre som tar ansvar för sina handlingar. Nedanstående uttalande gör helt klart att han växer i mina ögon.
Kommentera

Sv: Lilja
Från MIK's sida:
-------------------------------

Andreas egna ord:
JAG VILL GÖRA FÖLJANDE UTTALANDE IDAG; JAG BER ALLA INBLANDADE PARTER OM URSÄKT FÖR DEN HÄNDELSE SOM SKEDDE I STOCKHOLM UNDER TRE KRONORS LANDSLAGSLÄGER I FÖRRA VECKAN. MITT UPPFÖRANDE OCH BEETENDE ÄR INTE NÅGOT SOM JAG ÄR STOLT ÖVER OCH JAG HAR FULL FÖRSTÅELSE FÖR MÄNNISKORS UPPRÖRDHET.

URSÄKTEN RIKTAR SIG MOT MIN FRU OCH MITT BARN, MIN SLÄKT OCH MINA VÄNNER, MOT MORA HOCKEY OCH SVENSK ISHOCKEY OCH DESS FANS.
MIN URSÄKT RIKTAR SIG NATURLIGTVIS OCKSÅ MOT DEN UNGA KVINNAN.

TRO MIG, HADE JAG KUNNAT SPOLA TILLBAKA MITT LIV 5-6 DYGN OCH REDIGERAT DELAR AV DET, SKULLE JAG GJORT DET OMEDELBART. DET HADE BESPARAT ALLA INBLANDADE SÅ OERHÖRT MYCKET SMÄRTA.

DOCK, LIVET ÄR INTE SÅ ENKELT ATT MAN BARA KAN "SPOLA OCH REDIGERA" OCH HA OGJORT.

JAG ÄR ENSAMT ANSVARIG FÖR MINA HANDLINGAR OCH JAG ÄR OCKSÅ TVUNGEN ATT ENSAM STÅ FÖR DESSA HANDLINGAR. HANDLINGAR SOM JAG INTE ÄR STOLT ÖVER. HANDLINGAR SOM JAG SKULLE VILJA HA OGJORDA.
-------------------------------

Credit till Andreas för orden ovan.
Jag tror inte det går att göra ett bättre uttalande i hans situation.
Kommentera

Sv: Lilja
Nu har Lilja´s tröja stigit till 10 000 : -
Kommentera

Sv: Lilja
Angeldust:
Det är tur att man inte alltid vet vad som händer. Eller hur?
Kommentera

Sv: Lilja
Angeldust:
Om "sätta på en tjej på ett hotellrum när dom representerar det svenska landslaget" skulle vara kriterium för livstids avstängning, så skulle vi ganska snart få lägga ned all landslagsidrott.

T.ex under OS i Sydney delades det ut en extremt stort antal gratis kondomer till de aktiva, om man slår ut det på antal deltagare och närvarodagar. Du tror att de användes till ballongpartyn?
Kommentera

Sv: Lilja
bobbe: Och vilka förmildrande omständigheter skulle kunna tänkas vara godtagbara ?
Fakta är att dom satt på en tjej på ett hotellrum när dom representerar det svenska landslaget i ishockey.
Om det varit någon av våra spelare så skulle jag aldrig acceptera något annat än livstids avstängning.
Skulle inte klubben agera så skulle vi supportrar göra det.
Kommentera

Sv: Lilja
Forever MIK:

Förbundet har stängt av dem! Jag tror inte att de bara läst kvällstidningarna, utan de har mer info än du och jag.
Kommentera

Sv: Lilja
Forever MIK: Samtidigt är det just bara _en_ sida av historien vi harfått "höra" nu. Intressant är dessutom att historien inte ensöverensstämmer i de två stora skvallerblaskorna.
Kommentera

Sv: Lilja
oddset: Har det gått till på det sättet som idag beskrivs i tidningarna och att det är kvinnans berättelse sombeskrivs, då är det nog bara för de inblandade att packa ihop och dra vidare.
Det finns nog ingen sponsor som vill ha sitt namn förknippat med den här händelsen.
Det är ialla fall skönt att höra sponsorerna säga att det inte är klubben utan en enskild händelse, vilket tyder på att sponsorerna inte tänker dra sig ur.
Kommentera

Sv: Lilja
Frågan är om Lilja kan vara kvar i klubben efter det här.Lutar nog åt att han kommer få gå,om man tänker på alla sponsorer och framtida sponsringar är det kanske bäst om han går för MIKs bästa.
Själv så hade jag gärna sett att han stannar(nu när utredningen är nedlagd)men man måste tänka på vad som är bäst för klubben.
Kommentera

Sv: Lilja
rbn: Så mycket pengar att det skulle vara värt att utsätta någon för detta, det får man inte i Sverige.

Jag har dock en massa frågetecken kring hennes trovärdighet, ett är att hon går tillbaka till det hotellrum där hon skulle ha utsatts för våldtäkt under ca 8 timmar...för att hämta sin mobil?! Inget jag hade gjort, för jag tvivlar att min mentala hälsa hade varit sådan att jag ens klarat av att sätta min fot på det hotellet igen.

Det moraliska i att 3 killar med flickvänner/fruar går ut under ett landslagsuppdrag och idkar samlag med en annan tjej..ja det är en annan femma.
Men det är fortfarande långt mellan otrohet, taskigt omdöme och en våldtäkt.

För mig känns det nästan som att jag vill att utredningen skulle fortgå, för att antingen få dessa män dömda om det visar sig att de är skyldiga..eller för att få dem rentvådda iaf från den grova anklagelsen som en våldtäktsanklagelse är.
Som det är nu så lär vi inte få någon klarhet i vad som är sanning eller inte. Vilket både är beklagligt för tjejen som anmälde och de som är föremål för anmälan.
Kommentera

Sv: Lilja
spela_hockey:

Skulel tror att Mora gör likadant med tanke på att detta ses som en allvarlig incident och att klubben kansker tom bötfäller Lilja är ingen omöjlighet, sex får de ha på sin fritid absolut inte inför en viktig turnering och dessutom vad jag har förstått överföfriskade med alkohol!!

tror inte det hade spelat nån tol om det varit Gretzky eller Foppa eller Lilja alla klubbar reagerar? De måsta de göra!!!
Kommentera

Sv: Lilja
Metal Guru:
Kan ju också vara så att hon anmäler för våldtäkt för hon vet hur rika spelarna är och då vill stämma dom. Man vet ju aldrig, hon kanske inte ens var full
Kommentera

Sv: Lilja
Eftersom debatten i ämnet vägt över åt ena hållet, försökte jag mig på denna motvikt i Linköpingsboken:

- - - - - - - - - - - - - -
Hej Andreas,
Ponera att HT&L träffat på ett fruntimmer i hotellbaren som varit lite glad i hatten, då de gått ner dit efter sin nattmacka (och en två-tre pilsner i kroppen från bussresan), och det blivit kanske lite mer än beräknat i baren, och hon - jätteglad över att vara omsvärmad över landslagsmän följt med upp till ett av hotellrummen, där man först i största samtycke haft lite tillsammans-mys, sedan somnat till höger och vänster.

På morgonen har HT&L, med skammen rodnande vid kinderna gått iväg till frukost, och hockey-morgonsamling, medan kvinnan i ett efterfullt tillstånd drabbats av synnerligen svårartad och övergrav ågren, och ångrat allt som hänt under kvällen. Resultatet blir en anmälan till polisen. The rest is history.


Vore det i såna fall inte hårt att kräva att´'de ska bort'?
Är det inte i sådana fall straff nog att konfronteras med sin legala hälft, efter de senaste 24 timmarna av mediaintresse?


(note: jag har inte tagit ställning i någon fråga överhuvudtaget - pekar bara på ett mojligt sceniario - som har hänt förr, ex. Eisbären Berlin)
Kommentera

Sv: Lilja
Forever MIK: Om det förekommit ungänge men inget brott så är det väl inte bara myndigheterna som betett sig klantigt... vad sägs om bruttan som anmälde?!
Kommentera

Sv: Lilja
spela_hockey: Enligt dalaradion så vill Simons prata med Lilja innan Mora IK tar någon ställning i frågan.
Förundersökningen nerlagd då det inte finns något som styrker brott varken på hotelets övervakningskameror eller gjord läkarundersökning. Polisen vill heller inte kommentera uppgifterna om att umgänge förekommit "det får stå för uppgiftslämnaren" säger polisen.
Om, jag säger Om det nu är så att det förekommit umgänge och inget mer så tycker jag att hela saken är mycket klantigt skött av berörda myndigheter. De berörda har nog fullt upp med att förklara för sina respektive utan att behöva dömmas av svenska journalistkåren på förhand.
Hur många kommer att komma ihåg Husselius alla mål i elitserien detta år. -Kommer du ihåg....? Ja var det inte han som........
Kommentera

Sv: Lilja
spela_hockey: Dom är väl alls inte avstängda där under utredning.....Läs texttv.....
Kommentera

Sv: Lilja
spela_hockey: Dom lär ju fundera å ha möte............Har ju nyss hänt,Eller??????
Kommentera

Sv: Lilja
spela_hockey:
Du kikar på fel ställe.
Kommentera

Lilja
Hur agerar Mora IK efter Liljas utflykt till Stockholm ? Inga kommentarer vare sig här eller på hemsidan. Är det detta man kallar locket på ?

LHC stänger av sina spelare i väntan på utredning. Vad gör Mora ?
Kommentera

511729 · »